Per langą išmesto kūdikio būklė – kritinė, tėvas suimtas dviem savaitėms | Diena.lt

PER LANGĄ IŠMESTO KŪDIKIO BŪKLĖ – KRITINĖ, TĖVAS SUIMTAS DVIEM SAVAITĖMS

  • 13

Savaitgalį suimtam kūdikį per langą išmetusiam ir jį sunkiai sužalojusiam tėvui pirmadienį Klaipėdos apylinkės teismas skyrė dviejų savaičių suėmimą, kūdikio būklė – kritinė.

Klaipėdoje vyras šeštadienį, kaip įtariama, per daugiabučio namo langą iš pirmojo aukšto išmetė penkių mėnesių kūdikį. Jis gydomas reanimacijoje.

„Suėmimo terminas skirtas atsižvelgiant į gydytojo gautą pažymą, nes įtariamasis negalėjo dalyvauti teismo posėdyje dėl sveikatos būklės“, – BNS sakė Klaipėdos apylinkės teismo atstovė Monika Vismantė.

Prokuroras Arūnas Saunorius prašė kaltinamąjį suimti mėnesiui. Dėl neadekvataus elgesio suėmimo metu įtariamajam atliekama psichiatrinė ekspertizė. Prokuroro teigimu, tikimasi, kad pasibaigus suėmimo terminui vyras galės būti pristatytas į teismą taip užtikrinant teisę pateikti paaiškinimus apie padarytą nusikaltimą.

Anot prokuroro, šiuo metu vyras kaltinamas dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

„Akivaizdu, kad tie kaltinimai keisis“, – žurnalistams sakė prokuroras.

Vaikas – kritinės būklės

Anot gydytojo Lino Mikelio, laikinai einančio Klaipėdos vaikų ligoninės reanimacijos skyriaus vedėjo pareigas, vaikas į ligoninę buvo atvežtas labai sunkios būklės.

„Vaikas atvežtas truputį po pietų, ypatingai sunkios būklės, patyręs daugybinius galvos, kūno ir vidaus organų sužalojimus. Būklė artėjo prie kritiškos, bet po truputį pavyko stabilizuoti, buvo derinta su Kauno klinikų reanimatologais, chirurgais, kūdikis pervežtas į Kauno klinikas“, – pirmadienį žurnalistams sakė gydytojas.

Vaikas gydomas Kauno klinikose, jo būklė – kritinė.

Anot jo, kūdikis galėjo būti sužalotas ne tik dėl kritimo iš aukštai, bet galimai ir dėl smurto.

Ligoninėje buvo ir kūdikio mama, tačiau išsamiau medikams aplinkybių neatskleidė.

„Vaikas gydomas Kauno klinikose, jo būklė – kritinė“, – pirmadienį BNS sakė Kauno klinikų atstovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Anot Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, suimtas vyras savaitgalį buvo policijos ir medikų priežiūroje. Nors jis buvo blaivus, tačiau, įtariama, galėjo būti apsvaigęs nuo kitų medžiagų. Į tai turėtų atsakyti medicininis tyrimas.

Vyro padarytą nusikaltimą tiria Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba, nes kūdikis buvo sunkiai sužalotas.

Anot policijos, vyras praeityje turėjo du teistumus. Būdamas nepilnametis jis buvo kaltinamas prisidėjęs prie benamio mirties, šis laiptinėje norėjo pasišildyti ir buvo mirtinai suspardytas. Už tai vyras buvo nuteistas aštuoneriems metams, tačiau kalėjo trumpiau. Prieš pusantrų metų buvo teistas už plėšimą.

Siūlo pagalbą šeimai

Vaiko teisių gynėjų turimais duomenimis, kūdikio sveikatos būklė pablogėjo, šiuo metu yra kritinė. Vaiko teisių gynėjai susisiekė su kūdikio mama, pasiūlė pagalbą.

„Šiuo metu vaiko teisių gynėjai renka kitą svarbią informaciją, vertina, kokios dar pagalbos gali reikėti šeimai, kuriai jau anksčiau buvo teikta pagalba, ir inicijuos jos teikimą“, – informavo Valstybinė vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Tarnybos žiniomis, tai ne vienintelis šeimoje augantis vaikas, pasak jos, kitas šeimoje augantis vaikas šiuo metu yra saugioje aplinkoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Geda

Eduardas Andr sis isigimelis

Nu

Fb EDUARD ANDR isigimelis

Nebaudžiamasis

Tokiems bus atidaryti pusiaukelės namai ,vaikus daryti gali ,o kalėjime sėdėti negali mat sutrikusi psyhika
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS