Kretingiškiams dėl jų vaikų paėmimo priteista 40 tūkst. eurų | Diena.lt

KRETINGIŠKIAMS DĖL JŲ VAIKŲ PAĖMIMO PRITEISTA 40 TŪKST. EURŲ

  • 9

Teismas kretingiškių šeimai dėl Vaiko teisių apsaugos tarnybos paimtų vaikų priteisė 40 tūkst. eurų moralinei žalai atlyginti, skelbia naujienų portalas delfi.lt.

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai pirmadienį nusprendė iš dalies tenkinti tėvų skundą. Jie iš viso reikalavo priteisti 120 tūkst. eurų dėl neteisėto vaikų paėmimo. Teismas priteisė po 10 tūkst. abiems tėvams ir dviems vaikams.

Kaip BNS teigė tėvų advokatas Alius Galminas, žalą atlyginti priteista Kretingos rajono savivaldybės administracijai. Jai tuo metu pavaldi buvo vaikus nusprendusi iš šeimos paimti Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Du mažamečiai 2017 metais paimti iš šeimos dėl galimo smurto prieš juos ir laikinai apgyvendinti Kretingos socialinių paslaugų centre. Atliktas ikiteisminis tyrimas, siekiant išsiaiškinti, ar vaikus kas nors sužalojo, ar jie susižalojo patys.

Tėvai tvirtino, kad kraujosruvos ant šešiamečio kūno atsirado tik dėl to, kad jis linkęs save žaloti, jie prieš vaiką nesmurtavo. Mažametį vėliau tyrė teismo psichiatrai. Nustačius, kad sužalojimai atsirado dėl vaiko sveikatos problemų, Kretingos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą.

Tėvai sako, kad septynis mėnesius niekuo prieš vaikus nenusižengę jie buvo priverstinai atskirti nuo mažamečių. Skunde nurodyta, kad ir jie patys, ir vaikai patyrė gilų sukrėtimą, išgyvenimus, pasekmes jaučia iki šiol.

Kretingiškių šeima žurnalistams yra pasakojusi, kad paimti mažylių buvo atvykę ne tik vaiko teisių atstovai, bet ir du policijos ekipažai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nk

Mažai priteisė. Lietuvoj kyšiai prasideda nuo 10 5 tūkst. O čia vaikų neteisėtas įkalinimas prieglaudoj keliais grąšiaisatsipirko.

Algis

Kodėl rašo vaikai, buvo "paimti", nepabijokim to žodžio pagrobti, prisidengent ale dėl vaikų gerovės, o ištikro dėl noro pavaidint ale dirbu... ir kiek ten pinigėlių pradeda suktis vaika pasigrobus..?

Safyras

Jei visi vaikai rodytų savo mėlynes, smulkius susižalojimus, tada nei gydytojai, nei policija, nei teismai negalėtų užsiimti rimtu darbu, o tik tirti skundus... Net parkritus slidžiame kelyje žiemą, mėlynės išsilaiko iki vasaros... Tik gydytojai gali nuspręsti apie sužalojimų dydį, o ne fotografai ir visokio plauko veikėjai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS