Kūdikį į grindis trenkęs ir pro langą išmetęs tėvas išgirdo teismo verdiktą | Diena.lt

KŪDIKĮ Į GRINDIS TRENKĘS IR PRO LANGĄ IŠMETĘS TĖVAS IŠGIRDO TEISMO VERDIKTĄ

  • 11

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė, kad kūdikį pernai lapkritį pro langą išmetęs ir taip jį nužudęs tėvas buvo nepakaltinamas.

Atsižvelgęs į byloje atliktos ekspertizės išvadas, teismas konstatavo, kad nusikaltimą kūdikio tėvas E. A. padarė būdamas nepakaltinamas, nes nusikalstamos veikos padarymo metu sirgo laikino pobūdžio psichikos ir elgesio sutrikimu, kurį sukėlė kelių narkotikų ir kitų psichoaktyviųjų medžiagų vartojimas, dėl to negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų.

Teismas nustatė, kad vyras, būdamas apsvaigęs nuo narkotinių ir psichotropinių medžiagų, paėmęs už kojų mažametį bejėgiškos būklės savo sūnų, trenkė jį į grindis ir išmetė pro langą.

Dėl tokių veiksmų kūdikiui buvo padaryta sunki galvos trauma, sukėlusi jo mirtį.

Kaltinamasis ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę pripažino ir teigė, kad tokio poelgio priežastis buvo nepaliaujamas ant lovos paguldyto kūdikio verksmas. Įvykio metu kūdikio motina buvo gretimame kambaryje.

Teismo nutartimi nuspręsta asmeniui taikyti priverčiamąją medicinos priemonę – stacionarinį stebėjimą griežto stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje – Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje.

Nutartis per 20 dienų nuo jos paskelbimo dienos gali būti skundžiama apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

siaubas

Linkiu ,kad tas gyvulys išėjas iš durnyno gyventu tokio nuosprendžio teisejai pašoneja ir trečia auka to idioto butu lkaimynka

Joo

Kodėl narkotikams teikiama privilegija? Nes pavartojus alkoholio taip pat yra psichinio sutrikimo būsena, tačiau tokia būsena yra vertinama kaip sunkinanti aplinkybė.

pensininkė

jei padarė nusikaltimą reikia bausti, nesvarbu kad jis vartojo narkotikus ,juk savo noru vartoja ir tai ne vaistai tai kokia dar lengvinanti aplinkybė, vadinasi nori žudyti prisiryk narkotikų ir į priekį būsi gydomas , mano nuomonė po gydymo atsėdėti bausmę nes ir prieš tai buvo ne šventasis, nusikaltėlis vaikščios laisvas kol nužudys kitą , prokuroras turėtų duoti į aukštesnį teismą tai nesąmonė jau nusikaltimas naudoti narkotikus o dar ir žudyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS