Kuršių marių taršos byloje toliau bus apklausiami liudytojai | Diena.lt

KURŠIŲ MARIŲ TARŠOS BYLOJE TOLIAU BUS APKLAUSIAMI LIUDYTOJAI

  • 9

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį tęs „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos bylos nagrinėjimą, bus apklausiami liudytojai.

Kaip informavo teismas, iki pietų bus tęsiama liudytojo Jono Garaliaus apklausa, vėliau bus tęsiama kitų liudytojų apklausa.

Spalį posėdyje liudijęs buvęs įmonės gamybos padalinio vadovas Jonas Garalis teigė, kad Kuršių marias ilgus metus teršusios kartono gamybos bendrovės „Grigeo Klaipėda“ vadovybė ir pagrindinis akcininkas Gintautas Pangonis žinojo apie ribotus bendrovės nuotekų valymo pajėgumus ir neteisėtą jų išleidimą į marias, tačiau investuoti į papildomus valymo įrenginius nesutiko.

J. Garalis ir buvęs bendrovės vadovas Vidas Beržonskis šioje byloje yra atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, pastarasis jau davė parodymus teisme. Abu vyrai prisipažino organizuotai darę prokuratūros inkriminuojamas nusikalstamas veikas, įskaitant ir nevisiškai išvalytų nuotekų leidimą į Kuršių marias.

Šioje byloje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir disponavimo jais bei aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimų pareikšti akcinei bendrovei „Grigeo Klaipėda“ ir dar 14-ai esamų bei buvusių šios įmonės darbuotojų.

Visuomenėje didelio atgarsio sulaukusioje baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinamąjį aktą sudaro daugiau kaip 300 lapų, kaltinamaisiais pripažinti „Grigeo“ grupės akcininkas ir valdybos pirmininkas G. Pangonis, dabartinis Klaipėdos įmonės vadovas Tomas Eikinas, trys ankstesni šios įmonės vadovai bei kiti asmenys.

Šioje didelės apimties byloje yra daugiau kaip 20 tūkstančių dokumentų, apklaustų įtariamųjų, liudytojų duomenys, įvairių ekspertų išvados, papildomi dokumentai bei kiti tyrimui reikšmingi duomenys.

Gamtai padarytą turtinę žalą nustatė Aplinkos apsaugos departamentas, jis pareiškė įmonei daugiau kaip 48 milijonų eurų civilinį ieškinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kas įdomu

Pasklidus žiniai, kad Grigeo teršė marias, buvo nustoję pardavinėti jų popierių, bet praėjo pora savaičių ir baigėsi „protesto akcija“ - žmonės toliau perka, neša pinigus aferistui, už jų suneštus pinigus sėkmingai teršiama. Bent jau kol nebus sumokėtos visos baudos, nepirkti jokių Grigeo gaminių! Jei bankrutuotų, tik į naudą, naujas savininkas gal normalus pasitaikytų.

elena

kiek dar metu tesis tie teismai jau seniai turejo baigtis vat kaip pas mus dirbama

Purvas

Kas ten veda byla? Jau seniai visi turejo ant naru guleti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS