Langus į Švediją vežę lietuviai buvo demaskuoti Klaipėdos muitininkų | Diena.lt

LANGUS Į ŠVEDIJĄ VEŽĘ LIETUVIAI BUVO DEMASKUOTI KLAIPĖDOS MUITININKŲ

  • 1

Vasario 22-ąją Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai kelyje Klaipėda–Liepoja sulaikė baltarusiškų cigarečių kontrabandą. Keliolikos tūkstančių eurų vertės nelegalūs rūkalai slėpti į Švediją gabentame krovinyje – dvigubuose nepermatomuose languose.

Apie 16 val. kelyje Klaipėda–Liepoja patruliavę Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį „Ford Transit“. Juo važiavęs mašinos vairuotojas R. A. ir automobilio savininkas Š. B. (abu alytiškiai) pareigūnams sakėsi į Švediją gabenantys langų krovinį.

Tačiau pareigūnams pasirodė įtartina, kad į užsienio šalį vežama vos 10 vnt. langų. Juo labiau, kad langai iš abiejų pusių buvo veidrodiniai – šviesą atspindintys, taigi, nepermatomi iš bet kurios pusės. Todėl automobilis su kroviniu buvo palydėtas iki Malkų įlankos jūrų uosto posto patikrinti detaliau. Ten posto pareigūnai su rentgeno kontrolės sistema nesunkiai nustatė, jog languose įrengtos slėptuvės, kuriose rasta 6 490 pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“. Bendra sulaikytų nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 16 225 eurai.

Kontrabandą į Švediją vežę vyriškiai buvo sulaikyti, vėliau paleisti, skyrus kardomąją priemonę – įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gaila

kad pagavo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS