Iš Latvijos vykęs Lietuvos pilietis nedeklaravo per 94 tūkst. eurų | Diena.lt

IŠ LATVIJOS VYKĘS LIETUVOS PILIETIS NEDEKLARAVO PER 94 TŪKST. EURŲ

  • 1

Klaipėdos muitinės ir pasienio pareigūnai sulaikė Lietuvos pilietį, nedeklaravusį iš Latvijos įvežtų daugiau kaip 94 tūkst. eurų, pranešė muitinė.

Penktadienį kelyje Klaipėda-Liepoja pasieniečiai patikrinti sustabdė iš Latvijos atvykusį automobilį „Mercedes Benz Sprinter“ su priekaba.

Transporto priemonę vairavo Lietuvos pilietis. Nustatyta, kad jis neturėjo teisės vairuoti, todėl jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir skirta 300 eurų bauda.

Be to, automobilio salone Lietuvos pilietis gabeno 273 vokus su nedeklaruotais grynaisiais pinigais.

Asmenį, transporto priemonę ir pinigus pasieniečiai perdavė Klaipėdos teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių posto pareigūnams. Muitininkai piliečiui pateikė užpildyti grynųjų pinigų deklaracijos formą. Jis nurodė gabenantis apie 50 tūkst. eurų, tačiau muitininkai, patikrinę 273 vokus su pinigais, suskaičiavo 94 tūkst. 228 eurus. Šie pinigai sulaikyti.

Vairuotojas muitininkams paaiškino, kad pinigai surinkti už prekes, tikslios sumos jis negalintis nurodyti, nes neatidarinėjo vokų.

Anot muitinės pranešimo, pateikdamas neteisingus duomenis grynųjų pinigų deklaracijoje asmuo padarė administracinį nusižengimą. Už tai skiriama bauda nuo 390 iki 1170 eurų, taip pat gali būti konfiskuojami grynieji pinigai.

Pagal įstatymus, kiekvienas asmuo, atvykstantis iš kitų ES valstybių narių arba išvykstantis į jas, muitinės pareigūnui pareikalavus, privalo raštu deklaruoti gabenamą 10 tūkst. eurų viršijančią grynųjų pinigų sumą arba ją atitinkančią sumą kita valiuta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dėdė Ignas

Įžūlokas lietuvaitis - ne tik kad vairuoti automobilio neturi teisės, bet dar ir stambią sumą pinigų nedeklruotų vežasi. O gal ir automobilis vogtas? Oi, reikia papurtyti nenaudėlį. O pinigų dalį derėtų panaudoti pasieniečių paskatinimui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS