Miesto centre išvirto medis | Diena.lt

MIESTO CENTRE IŠVIRTO MEDIS

Uostamiesčio gyventojus išgąsdino S.Nėries gatvėje ant automobilio nuvirtęs medis. Esama spėjimų, jog jis galėjo griūti todėl, jog greta vykstant šaligatvio remonto darbams buvo pažeistos šaknys. Specialistai tikina, jog tiksliai įvardyti incidento priežastį – sunku.

Ėmė staugti signalizacija

Viena uostamiesčio gyventojų pasakojo, kad pirmadienio vakarą apie 22 val. būdama namuose S.Nėries gatvėje išgirdo trenksmą ir įsijungusią automobilio signalizaciją.

Netrukus po to klaipėdietės draugas nuskubėjo į gatvę pažiūrėti, kas nutiko. Paaiškėjo, jog didelį trenksmą sukėlė ant mašinos nuvirtęs medis.

Klaipėdiečiai atkreipė dėmesį, jog jau kurį laiką netoli tos vietos vyko šaligatvio remonto darbai, ir spėja, jog būtent šių darbų metu ir galėjo būti pažeistos medžių šaknys.

Tai, jog šaknys buvo nukirstos, gyventojams esą konstatavo ir į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai.

Ačiū Dievui, kad šįsyk pasitaikė tik automobilis.

"Tokie dideli medžiai dabar kelia grėsmę ne tik mašinoms, bet ir žmonėms. Šalia – mokykla, ligoninė. Ačiū Dievui, kad šįsyk pasitaikė tik automobilis, bet kas garantuotas, kad rytoj kitas medis pažeistomis šaknimis negrius ant žmogaus?" – širdo gyventoja.

Kaltos šaknys ar vėjas?

Klaipėdos savivaldybės atstovų teigimu, sunku tiksliai įvardyti incidento priežastis.

"Buvo gana stiprus vėjas – 22 m/s, galbūt susidarė šuoras ir išvertė. Gali būti iš dalies ir pažeistos šaknys. Sunku pasakyti", – svarstė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė.

Anot pašnekovės, apžiūrėjus su visomis šaknimis išvirtusįjį paaiškėjo, kad jos išties papuvusios, o ir pats medis – ligotas.

"Buvo išvešėjęs, išsišakojęs, apsamanojęs – viskas teikia antžeminio svorio, todėl gali būti, kad jis tiesiog neatlaikė", – mano J.Rimkienė.

Pastebėta, kad nejauno medžio šaknys kerojosi tuojau po šaligatvio danga.

Vis dėlto neskubama neigti, jog tvarkant šaligatvį galėjo būti nukirsta viena ar kita šaknis, ir ligotam medžiui tai buvo pragaištinga.

Pašnekovės teigimu, daugiau pranešimų apie vėjovartas kol kas negauta.

Būklė – apverktina

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sakė, jog ateityje vertėtų įvertinti ir spręsti, ar reikia S.Nėries gatvėje augančius medžius pakeisti jaunais.

"Mes ir S.Daukanto gatvėje medžius šalinome, nes jų būklė tikrai buvo prasta", – pripažino I.Šakalienė.

Anot skyriaus vedėjos, pirmadienio vakarą vėjas buvo itin stiprus, tačiau ne toks, kaip per Anatolijų arba kitas audras.

Tai, kad medis neatlaikė tokio vėjo, byloja apie prastą jo būklę.

Skyriaus vedėja pridūrė, kad medžiai tiek Vilties, tiek S.Nėries, tiek Priestočio gatvėje ir dalyje Šaulių gatvės – apverktinos būklės.

I.Šakalienės teigimu, šiuos medžius turėtų įvertinti specialiai tam veikianti komisija ir tuomet jau bus galima planuoti tolesnę jų ateitį.

Kol kas Miesto tvarkymo skyriaus planuose darbų minėtose gatvėse dar nėra.

Vertėtų saugotis patiems

Vis dėlto pastebima, jog itin audringu žiemos ar rudens oru gyventojai turėtų įvertinti, ar tikrai jų pasirinkta automobilio stovėjimo vieta – saugi, ir savo transporto priemones pastatyti toliau.

I.Šakalienė priminė, jog yra buvę atvejų, kai įsisukęs sūkurys nulaužė ar išvertė visai sveikus medžius.

Automobilio savininkas, ant kurio ir užvirto medis, anot pašnekovės, į savivaldybę dar nesikreipė.

GALERIJA

  • Miesto centre išvirto medis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Na kaip tu ten nukirsi ta medi , gal ten koks egles zalciu karalienes veikejas paverstas medziu Lietuviai dar vis stabmeldiu tauta , Saugokime savo unikaluma tik taip isliksime

Lempa

Koks neukiskumas, koks lesu svaistymas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS