Ministras apsilankė degusiame durpyne ir pasidalijo užfiksuotais vaizdais | Diena.lt

MINISTRAS APSILANKĖ DEGUSIAME DURPYNE IR PASIDALIJO UŽFIKSUOTAIS VAIZDAIS

  • 13

Nuo penktadienio gaisrą Šilutės rajone, Traksėdžių durpyne, gesina sustiprintos ugniagesių pajėgos. Kol kas gaisras nelokalizuotas, bet suvaldytas. Šeštadienį gaisravietėje lankėsi ir Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Ministras pasidalijo vaizdais ir padėkos žodžiais visiems, padėjusiems gesinti durpyną.

„Karščio bangos, slenkančios per Europą, ir to sukelti padariniai gamtoje, deja, neaplenkia ir Lietuvos. Vakar Šilutės rajone kilęs Traksėdžių durpyno gaisras mobilizavo visas tarnybas, pirmiausia ugniagesius. Lankiausi šiandien gaisravietėje, apie situaciją kalbėjausi ir su ugniagesių operacijos vadu, pareigūnais, – prie pasidalintų nuotraukų savo socialinio tinklalapio paskyroje rašo E. Misiūnas. – Ugniagesių ir pasitelktų kitų tarnybų pajėgų dėka gaisras lokalizuotas, dūmų taip pat mažiau. Vakar pakeltas kariuomenės sraigtasparnis su ugniagesiais atliko teritorijos žvalgybą iš oro gaisro mastui ir plėtimosi galimybei nustatyti, taip pat padėjo ir latvių kolegos kovojant su stichija. Įvertinus oro sąlygas, vėjo krypties galimą pasikeitimą, ugniagesiai lieka budėti teritorijoje, kadangi durpynas linkęs smilkti, todėl artimiausiomis dienomis bus stebima, kad neįsipliekstų nauji ugnies židiniai“.

„Dėkoju visiems pečius surėmusiems pareigūnams – pirmiausia ugniagesiams už operatyvų, kruopščiai koordinuotą ir profesionalų darbą kartu su kitomis tarnybomis ir institucijomis skubant kaip įmanoma greičiau pažaboti stichiją ir užgesinti gaisrą, taip pat ačiū ir Lietuvos kariuomenei už bendradarbiavimą siekiant užtikrinti gyventojų saugumą bei kaimynams latviams už solidarumą. Kartu galime daugiau!“, – padėkos žodžių negailėjo ministras.

Portalas primena, kad didžiulis gaisras įsiplieskė penktadienio popietę. Gausios ugniagesių pajėgos į Traksėdžius atvyko iš visų aplinkinių miestelių, vakare prie gesinimo darbų prisijungė ir Latvijos kariuomenės sraigtasparnis Mi-8 su gaisro gesinimo įranga.

Šeštadienio rytą čia vis dar dirbo nemenkos pajėgos.

„Dirba 50 ugniagesių, 15 autocisternų, pakeitėme pamainas. Atvyko ugniagesių komandos iš Klaipėdos, Kretingos, Palangos, Šiaulių ir Šilutės. Sraigtasparnių nekėlėme, jie kitą kartą gali ir dar daugiau įpūsti ugnį. Penktadienį gaisrą gesino vienas Lietuvos ir vienas Latvijos kariniai sraigtasparniai. Vienas Lietuvos karinis sraigtasparnis žvalgė iš oro“, – pasakojo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacijų vadovavimo skyriaus viršininkas Vaidas Masiliauskas.

Gaisras durpyne

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jis tikino, jog šeštadienį dūmų rajono gyventojai jau nejautė.

„Sunku pasakyti, kaip seksis gesinti, nežinia, ar trijų parų užteks. Nedrįsčiau spėti. Viskas dėl vėjo. Šiuo metu vyksta nenutrūkstamas atsinaujinančių židinių gesinimas. Dirbame apie 20-ies hektarų plote“, – kalbėjo V.Masiliauskas.

Degantis durpynas yra eksploatuojamoji unikalios Nemuno deltos regioniniam parkui priklausančios Aukštumalos pelkės dalis. Ši aukštapelkė yra viena didžiausių Lietuvoje.

GALERIJA

  • Ministras apsilankė degusiame durpyne ir pasidalijo užfiksuotais vaizdais
  • Ministras apsilankė degusiame durpyne ir pasidalijo užfiksuotais vaizdais
  • Ministras apsilankė degusiame durpyne ir pasidalijo užfiksuotais vaizdais
  • Ministras apsilankė degusiame durpyne ir pasidalijo užfiksuotais vaizdais
  • Ministras apsilankė degusiame durpyne ir pasidalijo užfiksuotais vaizdais
  • Ministras apsilankė degusiame durpyne ir pasidalijo užfiksuotais vaizdais
Eimučio Misiūno "Facebook" paskyros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

klp

Ne per seniausiai skaičiau, kad selfių darymas yra psichinio sutrikimo požymis. Atsakingais pareigūnais domisi STT, gal reikėtų pasidomėti ir gydytojams ?

Ala

Gėda. Ministras su nukreivotais pusbačiais bastosi po privatų durpyną, kurio savininkai turėjo užtikrinti gaisrų gesinimą. Juk turi būti patvirtinti planai, savininkų nupirktos gesinimo priemonės, juolab kai marios ir upės greta. O dabar leidžia visuomenės pinigus sraigtasparniams. Nusiskvernelino ir apsikarbauskino ministeris, vien sportbačiai po degantį durpyną vien ko verti! Gal ir gniagesiams gelbėtojams žydrus sportbačius išduos?

Aha

gal ministras gaisrininkams pasakė kiek padidins šiemet jiems algas ir kokių darbo priemonių nuo šiol išdalins? Kai dėl gaisrininkų /ar dar ko/ bėdų kalbėti - ministras nepasiekiamas ir niekuo negali padėti, kai rimtas gaisras - ministras tik šast ir čia. _____________Reikėjo su brandsboitais juos išvaikyt lūzerius. _Blee manęs nebuvo_
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS