Mįslingi įvykiai Klaipėdoje – be atsakymų | Diena.lt

MĮSLINGI ĮVYKIAI KLAIPĖDOJE – BE ATSAKYMŲ

Kraupus radinys šalia Vilniaus plento veikiausiai atskleis pernai rudenį be žinios dingusios garbaus amžiaus klaipėdietės mįslę. Kankinantis laukimas slegia dar vieno prieš kelias dienas Klaipėdoje prapuolusio jauno vyro, apie kurį kol kas nėra jokių naujienų, artimuosius.

Palaikai prie kelio

Antradienį apie 10 val. ryto Vilniaus plente, už 25 metrų nuo kelio, aptikta žmogaus kaukolė, kaulai ir striukė. Striukės kišenėje rastas neįgaliojo pažymėjimas, išduotas 63 metų moteriai. Ši moteris nuo pernai rugsėjo 21 d. buvo ieškoma kaip dingusi be žinios.

Manoma, kad aptikti klaipėdietės Eugenijos Valužytės palaikai. Moteris pernai rugsėjo 15 d. po apžiūros buvo išleista gydytis ambulatoriškai iš Klaipėdos universitetinės ligoninės Liepojos gatvėje, tačiau namo negrįžo.

Kai jos dukra kreipėsi į policiją, atsirado žmonių, kurie tikino matę šią moterį mieste. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad tai buvo jos dingimo išvakarėse arba prieš kelias dienas iki tos dienos.

Paieška – be rezultatų

Pareigūnai vylėsi, jog silpnos sveikatos klaipėdietė galėjo pakliūti į kitą gydymo įstaigą. Tačiau atlikę visus formalumus, gavo oficialius atsakymus, kad tokia moteris nėra gydoma nė vienoje uostamiesčio ligoninėje.

Skaudžiai dėl mamos likimo išgyvenanti dukra ne kartą bendravo su jos paiešką vykdančiu pareigūnu, prašė ieškoti jos su tarnybiniais šunimis.

"Bėda ta, kad paskutinį kartą dingusioji buvojo ligoninės Priėmimo skyriuje. Tad po ilgo laiko šuo jos pėdsako neras. Paieška įmanoma tik tokiu atveju, jeigu yra pradinis taškas, iš kur išėjo žmogus. Mieste kinologams ieškoti dingusio žmogaus yra labai sunku, nebent tokia paieška būtų pradėta netrukus po jo dingimo", – dienraščiui prieš keletą mėnesių aiškino tyrėjas Ričardas Sulca.

Pareigūnas tikino, jog padaryta viskas, kas įmanoma, kad moteris būtų rasta.

Policininkai tikėjosi, jog šiai klaipėdietei neatsitiko nieko blogo, ir vylėsi, kad jos artimieji sulauks geros žinios.

Lauks DNR tyrimų

Tačiau veikiausiai gerų žinių nebus. Rasti drabužiai ir dokumentas liudija, kad palaikai gali būti rudenį dingusios klaipėdietės.

"Galutinis įrodymas bus DNR tyrimas. Liūdna ir tiek. Kodėl taip ilgai niekas nepastebėjo? Pasitaikė atvejų, kai palaikai pragulėjo nežinia kiek laiko Girulių miške prie pagrindinio tako, kuriuo nuolat kažkas vaikščiodavo, ir niekas ilgai jų nematė", – dėstė medicinos ekspertas Diomenas Vitkus.

Kaip moteris, išėjusi iš ligoninės, galėjo atsidurti kitame miesto gale, neaišku, dabar jau sunku nustatyti ir mirties priežastį, ar ji galėjo būti smurtinė.

"Negalima šitaip su žmonėmis elgtis, moteris buvo ligota. Kažkas ją turėjo lydėti. O kiek tokių vargšų ieškoma, ir niekas nežino, kur jie dingo", – apgailestavo D.Vitkus.

Išnaršė Danės upę

Kankinantis laukimas slegia dar vieno prieš kelias dienas Klaipėdoje prapuolusio jauno vyro, apie kurį kol kas nėra jokių naujienų, artimuosius.

Beveik prieš savaitę, vasario 18 d. apie 21 val. iš namų Kęstučio gatvėje Gargžduose į Klaipėdą išvyko Gintautas Matulaitis, gim. 1991, ir iki šiol negrįžo.

Paskutinį kartą (vasario 19 d. apie 5.30 val.) jį matė išeinantį iš baro Naujojo Sodo gatvėje Klaipėdoje. Paskutinį sykį artimieji su G.Matulaičiu bendravo telefonu vasario 19 d. apie 6 val., po to ryšys nutrūko.

"Viena versijų, kad jis galėjo įkristi į upę. Pasitelkėme narus, jie išnaršė upę nuo rotušės iki irklavimo bazės, bet kūno nerado. Pagal esamas meteorologines sąlygas skenduolis turėtų į paviršių iškilti maždaug po dviejų savaičių. Pastaruoju metu labai gausiai lijo, upės srovė stipri, neatmetame galimybės, kad kūnas jau gali būti mariose", – dėstė Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis.

Pasak komisariato viršininko, gatvės vaizdo stebėjimo kameros dingusį vyrą užfiksavo pereinantį Biržos tiltą, jis įsuko į senamiestį, paskui pradingo rūke ties Tiltų gatvės 4 namu.

Anot artimųjų, gargždiškis turėjo eiti į autobusų stotelę ir važiuoti namo, tačiau nei į pirmąjį, nei į vėlesnį autobusą taip ir neįlipo.

Tikrinami socialiniai tinklai, kuriuose jis bendravo, tačiau lig šiol nėra jokių naujienų.

Pareigūnai prašo liudininkų, mačiusių G.Matulaitį ar galinčių suteikti kokios kitos vertingos informacijos apie pradingėlį, atsiliepti.

GALERIJA

  • Ar tai išties be žinios dingusios E.Valužytės palaikai, paaiškės tik po DNR tyrimo.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Anonimas

Gaila lb jauno grazaus,sviesiu akiu zmogaus,uzuojauta artimiesiems...ir susitaikymo...nors ir lb skaudu,bei sunku..

o kaip kitos kameros?

saugusmiestas(taskas)lt matosi, kad centre (aplink tiltų g.) nemažai kamerų, ar jos butaforinės ar nesaugo įrašų, nes kitu atveju būtų galima stebint per kitas kameras ir išaiškint ar išėjo iš tos tiltų gatvės ar neišėjo, kur išėjo ir pan. Nors policija žino kaip dirbti, manau patikrino viską

mokka

Aš nesuprantu kodėl visi jaunuoliai dingę ir vėliau rasti upėse, dingsta sausio arba vasario mėnesiais, kažkoks sutapimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS