Narkotikus autobusu į Lietuvą gabenusiems vyrams – 13 ir 15 metų nelaisvės | Diena.lt

NARKOTIKUS AUTOBUSU Į LIETUVĄ GABENUSIEMS VYRAMS – 13 IR 15 METŲ NELAISVĖS

  • 7

Generalinė prokuratūra penktadienį pranešė, kad Klaipėdos apygardos teismas narkotikus į Plungę norėjusiems atgabenti vyrams skyrė 15 metų ir 13 metų su puse laisvės atėmimo bausmes, vienas grupės narys nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas.

15 metų laisvės atėmimo bausme buvo nubaustas grupei vadovavęs anksčiau septynis kartus teistas V. R. Jis taip pat buvo nuteistas ir už planuotą žmogžudystę iš savanaudiškų paskatų.

Byloje išsiaiškinta, kad V. R. buvo aprūpinęs kitą grupės narį R. R. motociklu ir šaunamuoju ginklu tam, kad šis įvykdytų jo planuotą žmogžudystę, tačiau R. R. to nepadarė, nes susilaužė koją.

Bylos duomenimis, V. R. buvo atsakingas už grupės veiklos organizavimą ir narkotinių medžiagų atgabenimą iš Vokietijos. Kitas grupės narys D. N. rūpinosi tiesioginiu bendravimu su pirkėjais ir piniginių reikalų tvarkymu, o nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas R. R. veikė kaip kurjeris.

Būtent R. R. ir buvo sulaikytas Lietuvos pasienyje, kai autobusu į šalį iš Vokietijos bandė įvežti apie 15 kg narkotinės medžiagos – kanapių.

Anksčiau 15 kartų teistas vyras buvo pripažintas padaręs nusikaltimą ir nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas, nes bendradarbiavo su pareigūnais atskleidžiant grupės įvykdytus nusikaltimus.

Šis teismo nuosprendis iki gegužės 12 dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

G. G

Bl... Uz kanapes 15m... Draugelis uz zmogzudyste gavo tik 9....

Šaunuoliai Policija

Už blaivia galva ir tokiu zmoniu pridavinejimus. Nenori dirbti nori gerai gyventi Lai sedi padlos kalejime kol pailses ir po to gales imtis paprasto darbo ir išmokti gyventi už minimuma. Šaunuolis R.R Nes pasirinko gera kelia ir idave tuos pedikū gabalus

Matau

Pats asmeniškai vartojęs, ir žinau didele aplinką žmonių kurie tai vartoja - kanapės; dėl to guli nieko nesuprantantis, kaip daržovės,degraduojantys. Kiek gyvenimų sugriauta su šiuo sh. Apskritai narkotikams ne. Blaivia galvą daugiau pasiektumem. Šaunuoliai pareigūnai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS