Nepagydoma: brakonierius per keletą dienų įkliūva jau antrą kartą | Diena.lt

NEPAGYDOMA: BRAKONIERIUS PER KELETĄ DIENŲ ĮKLIŪVA JAU ANTRĄ KARTĄ

Lapkričio 19 d. aplinkosaugininkams su vienu pagautu šlakiu įkliuvęs brakonierius ir vėl sulaikytas.

Antradienį ryte apie 8 val. prie Dangės upės vyrą sučiupo Klaipėdos rajono žvejų asociacijos nariai kartu su "Lašišos dienoraščio" atstovais. Savanoriai brakonierių perdavė uostamiesčio aplinkosaugininkams.

Šį kartą vyriškis buvo užmetęs du tinklus. Pagautų žuvų neturėjo.

„Gavus informacijos, kad pastebėtas įtartinas asmuo prie upės, buvo operatyviai sureaguota ir pastatytos kameros. Po 12 val. laukimo kartu su asociacijos "Klaipėdos rajono žvejai" nariais, šiandien 8 val. ryto kameros užfiksavo brakonierių, kuris  buvo sulaikytas. Vyras iškart buvo perduotas greitai sureagavusiai Klaipėdos gamtos apsaugai“, – skelbiama socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Lašišos dienoraštis“.

Dangės upėje tinklus užmetęs žvejys mėgėjas jau gerai žinomas pareigūnams.

Prieš trejus metus tas pats veikėjas aplinkosaugininkams įkliuvo su dešimt nelegaliai pagautų šlakių ir turėjo pakloti 7 tūkst. eurų, kurių veikiausiai iki šiol nėra sumokėjęs.

Atsakomybę už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą numato Administracinių nusižengimų kodeksas. Nors aplinkosaugininkai ir aktyviai kovoja su tinklininkais, patys žvejai turi būti sąmoningi.

Lašišos ir šlakiai intensyviausiai neršia spalį–lapkritį. Būtent dėl šios priežasties šiuo metu skelbiama akcija "Lašiša", kurios tikslas – užtikrinti lašišų ir šlakių migracijos kelių ir neršto apsaugą.

GALERIJA

  • Nepagydoma: brakonierius per keletą dienų įkliūva jau antrą kartą
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Jumoras

Girdejome siand. per radija , kaip buve gamtos apsaugininkai saudo nelegaliai, pagauti kazkaip. O cia zuvele mat nelegaliai pagavo, ar ne jumoras, juodas jumoras?

Tika

ar pavargęs nuo gyvenimo ar nepavargęs, tai nesuteikia teisės brakonieriauti ir viskas.

Dviratininkas

Kiek cia nusikaltelius ginanciu atsirado :D Tai filmuotojas per naglas tai zmogus valgyt nori... Jus bent nutuokiat, kad nusikalstama veikla yra nusikalstama ir nesvarbu ar jis zuvi nelegaliai gaude ar is parduotuves voge.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS