Nutrauktas tyrimas dėl motociklininko žūties Klaipėdoje: jis lėkė 180 km/val. greičiu | Diena.lt

NUTRAUKTAS TYRIMAS DĖL MOTOCIKLININKO ŽŪTIES KLAIPĖDOJE: JIS LĖKĖ 180 KM/VAL. GREIČIU

  • 39

Ikiteisminis tyrimas dėl avarijos Klaipėdoje per kurią žuvo motociklininkas nutrauktas, jis mieste važiavo 180 kilometrų per valandą greičiu, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Automobilio ir motociklo avarija įvyko praėjusių metų birželį. Per ją žuvo motociklininkas, o kartu važiavusi keleivė ir automobilyje buvę žmonės patyrė nesunkius ar nežymius sveikatos sutrikdymus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, motociklą vairavęs vyras, važiavo uostamiesčio Baltijos prospektu ir susidūrė su į jo judėjimo važiuojamąją dalį įvažiavusiu automobiliu, dariusiu apsisukimo manevrą.

Eismo įvykio ekspertizės metu nustatyta, kad likus iki susidūrimo apie 100 metrų, motociklininkas buvo pasiekęs apie 170-180 kilometrų per valandą greitį. Automobiliui įvažiavus į trečiąją eismo juostą, motociklininkas greitį kiek sumažino ir prieš pat susidūrimą važiavo apie 150-160 kilometrų per valandą greičiu.

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyros „Reidas TV“ nuotr.

Įvykio vietoje didžiausias leistinas greitis – 50 km/val.

Prokuroras Juozas Sykas, atsižvelgdamas į tyrimo metu surinktus duomenis bei ekspertizės rezultatus padarė išvadą, jog pagrindinė šio eismo įvykio priežastis – motociklininko daugiau nei tris kartus viršytas didžiausias leistinas greitis.

„Motociklo greitis buvo toks didelis, kad jam sustabdyti reikėjo daugiau nei 200 metrų ir motociklininkas jau nebeturėjo galimybės išvengti susidūrimo. Nutraukiant tyrimą pažymėta, kad pats motociklininkas sukūrė tokią situaciją, kurioje nebeturėjo galimybės išvengti susidūrimo“, – pranešime sakė J. Sykas.

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyros „Reidas TV“ nuotr.

Padaryta išvada, kad automobilio vairuotojas teisiniu požiūriu eismo saugumo taisyklių nepažeidė. Atsižvelgta į tai, kad eismo įvykis įvyko mieste, kur eismas pakankamai intensyvus. Automobilio vairuotojas turėjo teisę tikėtis, kad ir motociklininkas važiuos ne didesniu nei leistinas, greičiu.

Nutarimu nuspręsta ikiteisminį tyrimą nutraukti, nes baudžiamasis procesas mirusiojo kaltininko atžvilgiu negalimas.

 

GALERIJA

  • Nutrauktas tyrimas dėl motociklininko žūties Klaipėdoje: jis lėkė 180 km/val. greičiu
  • Nutrauktas tyrimas dėl motociklininko žūties Klaipėdoje: jis lėkė 180 km/val. greičiu
  • Nutrauktas tyrimas dėl motociklininko žūties Klaipėdoje: jis lėkė 180 km/val. greičiu
  • Nutrauktas tyrimas dėl motociklininko žūties Klaipėdoje: jis lėkė 180 km/val. greičiu
Socialinio tinklo „Facebook“ paskyros „Reidas TV“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Anonimas

As ziuriu i ta audine,isvis kas tokiu greiciu isukineja? Jis ten 2 juostas uzemes juda 15km/h.....atrodo spicialiai norejo kad jam trenktu,sakau koks senuolis buvo ar atbukes kaimietis,protingi apdairus zmones tokiu nesamoniu nedaro ir su a4 nevazineja.

Anonimas

Greicio tokio tai tikrai nebuvo,5 sekundes pries susidurima zibintai matesi,su 180 butu pasimate ir smugis iskarto,cia koks 120 buvo. Tas su audine tai irgi idomiai iskarto i antra sove,aisku kad praleist gal pirma eile bet ant galo isvis nuzude 2,butu sokes i 3 mocas butu i antra lindes o dabar leke,galvojo varys i 3 tai rikiuosiuos i 2 kad nesusidurt,o tas krc pucia i 2 juosta irgi su savo audine. Kaimietis koks senas bus ir taip aisku. Butu su normalia masina zmogus butu ir kitas loginis mastymas buves ir taip neivyke. Aisku mocas yra mocas delto ir neperku. Net ir paciam nereik kitas gryba uzpjaus ir sakes o britvos neperki ant 50 vazinet.

pitti gerardo

Aš gavau 30 000 eurų paskolą iš ponia ROSA BORRIELLO, kuri padėjo man šypsotis jai, kad galiu atlikti savo namo užbaigimą ir ji taip pat tarnauja daugeliui mano kolegų daugiau Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite su juo el. Pašto adresu: borriello.rosa108@gmail.com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS