Pareigūnams „prisidavusiam“ šiukšlintojui skyrė tik įspėjimą | Diena.lt

PAREIGŪNAMS „PRISIDAVUSIAM“ ŠIUKŠLINTOJUI SKYRĖ TIK ĮSPĖJIMĄ

Balandžio 29-ąją įžūliai aplinką teršęs BMW automobilio vairuotojas pats prisistatė policijai ir kaltę pripažino. Todėl pažeidėjas gavo mažiausią egzistuojančią administracinę nuobaudą – įspėjimą.

Praėjusį mėnesį įvykio liudininkui visai atsitiktinai pavyko nufilmuoti Lypkių gatvėje iš mašinos į pievą šveičiamas atliekas.

Vaizdo įraše aiškiai matyti, kaip vairuotojas lengva ranka atsikrato šūsnimi statybinių šiukšlių.

Paviešinta filmuota medžiaga netruko išplisti, atskirą tyrimą pradėjo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Kaip paaiškėjo, pirmadienį 1983 m. gimęs pažeidėjas pats nuvyko į Klaipėdos policiją.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Jūratės Albrektienės, kadangi vyras pripažino kaltę, surinko šiukšles, piniginė bauda jam neskirta.

Žmogus išsisuko su įspėjimu, skirtu pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnio pirmąją dalį (Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas).

Savivaldybių tarybų patvirtintų tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų. Pirmą kartą asmuo gautų įspėjimą arba pusę minimalios.

Administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo vieno 140 iki 600 eurų.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio žodžiais, šioje situacijoje viešumas turi kur kas didesnį poveikį nei 10 eurų bauda.

Savivaldybės specialistai nustatė pažeidėjo asmenybę, pirmadienį jis buvo kviečiamas atvykti į Viešosios tvarkos skyrių. Tačiau užbėgdamas įvykiams už akių vyras nuvažiavo tiesiai į policiją, o už tą patį pažeidimą dukart nebaudžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Vika

Kodel tik ispejimas? Jeigu nebutu nufilmuota, jis tikrai nebutu atvykes i policija. Kodel tokia svelni bausme? Privalejo skirti pinigine bausme ir tokia,kad daugiau nekiltu noras versti savo siuksliu kur papuole. Manau,kad sitas veikejas tai daro ne pirma karta ir tikrai ne paskutini. Juk ne visur yra kameros, ras kur ispilti. Negaliu pakesti tokiu issigimeliu, kurie po saves nenori tvarkyti,o veza savo siuksles ir tersia gamta. Tokiems pinigines bausmes turi buti juntamos, o tas ispejimas, tik paglostymas pries plauka.

Ops

O kiek kartu ji nepagavo? Reikia bausti be gailescio,jokingos baudos!!!

gyventojas

pamate,kad padai svyla,uzfiksuotas,o jeigu ne ir kiek tokiu...is kur tos siuksles visuose pakampiuose...tersia zeme,kuri juos isaugino...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS