Per pareigūnų operaciją sulaikyti automobilius pajūryje apšvarindavę asmenys | Diena.lt

PER PAREIGŪNŲ OPERACIJĄ SULAIKYTI AUTOMOBILIUS PAJŪRYJE APŠVARINDAVĘ ASMENYS

  • 4

Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Mobiliojo būrio, Kinologų grupės, Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos bei Kelių policijos tarnybos pareigūnais, bei Klaipėdos apylinkės Klaipėdos apygardos prokuratūra, gegužės 28 d. Klaipėdoje sulaikė penkis asmenis, įtariamus vagystėmis iš automobilių.

Dar šių metų gegužės mėn. policijai pranešta, jog Palangoje, Vytauto g., iš automobilio Hyundai pavogtas nešiojamasis kompiuteris „Huawey“, kurio vertė apie 1999 eurų. Pareigūnai pradėjo vagystės tyrimą.

Tirdami šio įvykio aplinkybes, pareigūnai įtarė, jog į automobilį be įsilaužimo žymių galėjo būti patekta naudojant vadinamąjį „skenerį“. Piliečiams atvykus automobiliu į kurią nors pajūrio, dažniausiai gausiai žmonių lankomą automobilių stovėjimo aikštelę, ir išlipus iš automobilio bei rakinant transporto priemonę pulteliu, įtariamieji galimai „nuskaitydavo“ automobilio rakinimo mechanizmą, ir savininkas manydamas, jog transporto priemonė saugiai užrakinta, nueidavo, tuo tarpu įtariamieji galimai įsibraudavo į neužrakintą automobilį ir pasiimdavo salone ar bagažinėje buvusius vertingus daiktus.

Atlikę daug ne viešo pobūdžio tyrimo veiksmų, pareigūnai nustatė galimus įtariamuosius, kurie į pajūrį atvykdavo iš kitos apskrities.

Gegužės 28 d., dienos metu, Klaipėdoje, Melnragėje, Vėtros g., esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, kaip įtariama, panaudojus „skenerį“ buvo įsibrauta į automobilį „Volkswagen Carvelle“ bei pagrobtas elektrinis laivo inkaras, kurio vertė 1800 eurų. Įvykio vietoje pareigūnai sulaikė tris asmenis, dar vienas įtariamasis – 1995 m. gimęs vyras, sulaikymo metu pagrasino peiliu ir nuo pareigūnų paspruko bei keletą valandų slapstėsi miškuose, kol tą patį vakarą pareigūnų buvo rastas ir sulaikytas Melnragėje.

Tęsiant tyrimo veiksmus, dar vienas įtariamasis – 1998 m. gimęs vyras, įtariant vagyste iš automobilio Palangoje, tą patį vakarą buvo sulaikytas Vilniuje.

Viso penkiems asmenims – 1995 m. ne kartą už vagystes, turto sugadinimą, nesunkų sveikatos sutrikdymą, plėšimą ir sukčiavimą teistam vaikinui, 1994 m. gimusiam už plėšimus, viešosios tvarkos pažeidimą, vagystes ir disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti teistam vaikinui, 1998 m. gimusiam už kontrabandą bei disponavimą narkotinėmis medžiagomis teistam vaikinui, 1999 m. gimusiam lig šiol neteistam vaikinui ir 1998 m. gimusiai už disponavimą narkotinėmis medžiagomis teistai merginai įtarimai pareikšti pagal LR BK 178 str. 2 d.

Tęsiant tyrimo veiksmus, atlikus kratas įtariamųjų automobilyje bei kitoje apskrityje esančiame garaže taip pat rasta folijos lankstinukų su augalinės kilmės medžiagomis – lankstinukai perduoti ekspertams.

Pareigūnai neatmeta galimybės, jog panašaus pobūdžio nusikalstamos veikos galėjo būti įvykdytos ir kitose apskrityse.

Keturis įtariamuosius – 1995 m. gim. vyrą, 1999 m. gim. vyrą, 1994 m. gim. vyrą ir 1998 m. gim. vyrą teismas leido suimti 10 parų. 1998 m. gim. merginai skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

GALERIJA

  • Per pareigūnų operaciją sulaikyti automobilius pajūryje apšvarindavę asmenys
  • Per pareigūnų operaciją sulaikyti automobilius pajūryje apšvarindavę asmenys
Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pagarba

Sveikinu ir dėkoju policijai

Nezabitauskas

Vagys sudaro mažumą, o mažumų teises mes dabar gerbiame. Pagavęs vagį už rankos, turi jo atsiprašyti. Kitaip tai bus vagies orumo įžeidimas, neapykantos kurstymas.

Vytautas

Negaliu suprasti, kaip pagavus vagį dar reikia įrodinėti teisus jis ar ne? Absurdas su ta teisėsauga - močiutę už kelis kiaušinius parduodančia prie prekybos centro baudžia didžiule bauda, o už rimtas vagystes tempia gumą keletą metų, kol ateina senaties terminas. Bardakas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS