Poilsiautojai veržiasi į paplūdimius: sezoną atidarė ir vagys | Diena.lt

POILSIAUTOJAI VERŽIASI Į PAPLŪDIMIUS: SEZONĄ ATIDARĖ IR VAGYS

Dideli karščiai į Klaipėdos pliažus išginė saulės išsiilgusius poilsiautojus. Pajūrio gelbėtojai įspėja žmones degintis saikingai ir saugotis ilgapirščių.

Šeštadienį Smiltynės, Girulių ir Melnragės paplūdimiai – sausakimši. Žmonės mėgaujasi geru oru, jūra. Neišvengta ir nemalonių incidentų.

Netoli Girulių, pliaže laiką leidusi senyvo amžiaus klaipėdiečių pora apie 14 val. pastebėjo, kad buvo apvogti.

1940 m. gimusio vyro rankinėje pasigesta piniginės su 150 eurų, banko kortelės. Tam, kad nepamirštų, ant banko kortelės žmogus buvo priklijavęs ir jos kodą.

Dėl šio įvykio smarkiai susijaudinusiam vyrui staiga sustreikavo širdis. Pirmąją pagalbą jam suteikė pliaže budintys medicinos darbuotojai, vyrui pasidarė geriau. Į paplūdimį iškviesta policija.

Pasak biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, senyvo amžiaus poilsiautojai patys tiksliai nežino – buvo apvogti tuo metu, kai maudėsi jūroje, ar besidegindami.

Tam, kad nepamirštų, ant banko kortelės žmogus buvo priklijavęs ir jos kodą.

Esą apsukrūs vagys yra nepastebimi, todėl poilsiautojai turėtų išlikti budrūs. Tai – ne pirma vagystė pliaže šį sezoną.

Saulėje ilgai išbuvę poilsiautojai skundėsi ir pablogėjusia sveikata, įvairiais negalavimais: galvos skausmais, pakilusiu spaudimu, nuo futbolo ar tinklinio nutrintomis kojomis. Anot A. Siakki, savo galimybių dažnai neįvertina vyresnio amžiaus žmonės. Vasara dar tik prasideda, todėl pirmus kartus saulėje patariama būti saikingai.

„Vasaros pradžia, žmonės išsiilgę karštų, saulėtų orų ir daugelis vakare palieka paplūdimį stipriai nudegę. Po žiemos sezono oda yra jautri saulei, todėl pirmą kartą reikėtų degintis tik porą valandų, geriausia – ryte arba vakare ir būtinai naudoti apsaugos priemones nuo saulės“, – aiškino pašnekovas.

Šeštadienį vandens temperatūra siekia 17 laipsnių, tačiau žmonės giliai į jūrą nebrenda, dar prisibijo. Tik vienas kitas bando plaukti už plūdurų, tokius gelbėtojai drausmina. 

A. Siakki žodžiais, ne visi tėvai prižiūri savo vaikus. Kol suaugusieji deginasi ar gurkšnoja alų, jų atžalos maudosi. Taip esą neturėtų būti.

Kol kas traukti iš jūros skęstančiųjų dar neteko. Tiesa, ketvirtadienį ties Giruliais pagalbos prireikė jėgos aitvarų mėgėjui, kuris, dėl staiga susilpnėjusio vėjo, nebegalėjo grįžti į krantą.

Žmogus kateriu buvo parplukdytas į saugią vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Senis

Atsimenu souviet laikus girti guledavo gatvese po algos

Tata

Kloaką ir tiek

T

Tuom ir skiriasi dabartis nuo ateities kad durniu laikai dabar vogia plesikaija durnavoja slaistosi girti musasi dergiasi kaip reikalas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS