Prokuratūra renka ir vertina informaciją apie žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus | Diena.lt

PROKURATŪRA RENKA IR VERTINA INFORMACIJĄ APIE ŽIAURAUS ELGESIO SU GYVŪNAIS ATVEJUS

  • 0

Prokuratūra pirmadienį pranešė analizuojanti ir sisteminanti gautą informaciją apie galimą žiaurių elgesį su gyvūnais bei siekianti nustatyti, ar atvejai gali būti vertinami kaip nusikalstami.

„Esant pagrindui įtarti, kad gyvūnai nugaišo, buvo suluošinti dėl žiauraus elgesio su jais, taip pat aptikus kitų nusikalstamų veikų požymių prokuratūra pradės atitinkamus ikiteisminius tyrimus“, – pirmadienį pranešė prokuratūra.

Aptikus galimai sudeginto gyvūno liekanas, Kretingos rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, kuriam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras.

Esant pagrindui įtarti, kad gyvūnai nugaišo, buvo suluošinti dėl žiauraus elgesio su jais, taip pat aptikus kitų nusikalstamų veikų požymių prokuratūra pradės atitinkamus ikiteisminius tyrimus.

Pareigūnai tiria, kokiomis aplinkybėmis Kretingos rajono Padvarių kaime rastoje laužavietėje atsirado galimai šuns kaulas, kailio kuokštas. Taip pat tiriama, ar netoliese rastame plastikiniame maiše aptikti šeriai yra šuns ir kaip jie ten atsirado. Tyrimo metu siekiama išsiaiškinti, ar tai nėra žiauraus elgesio su gyvūnais padarinys.

Prokuratūros duomenimis, pastaruosius kelerius metus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais kasmet pradedama apie 70 ikiteisminių tyrimų, šiemet pradėti 58.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS