Reanimacijoje – narkotikais apsinuodijęs penkiolikmetis: prisipažino rūkęs elektroninę cigaretę | Diena.lt

REANIMACIJOJE – NARKOTIKAIS APSINUODIJĘS PENKIOLIKMETIS: PRISIPAŽINO RŪKĘS ELEKTRONINĘ CIGARETĘ

  • 6

Į Klaipėdos vaikų ligoninę patekęs penkiolikmetis gydomas reanimacijoje. Medikams paauglys tvirtina rūkęs elektroninę cigaretę, o joje galimai buvo kanabinoidų, praneša LNK.

„Jo būklė vidutinio sunkumo, sutrikusi koordinacija. Atitinka apsinuodijimą psichotropine medžiaga. Kol kas įtariama, kad apsinuodijo kanabinoidais“, – aiškino Vaikų reanimacijos skyriaus gydytojas Linas Mikelis.

Paauglys pats medikams prisipažino, kad blogai pasijuto, kai surūkė elektroninę cigaretę, kurioje buvo narkotikų.

„Tai yra turbūt ne grynos kanapės, o kažkokie jų dariniai, greičiausiai sintetiniai, kurie duoda platesnę ir labiau išreikštą kliniką, gilesnius sutrikimus“, – kalbėjo L. Mikelis.

Kadangi elektroninių cigarečių parūkiusius paauglius tenka gydyti vis dažniau, medikas pastebi ir kad į jas dedami narkotikai veikia ilgiau.

„Išėjimo laikas iš tos būsenos yra prailgėjęs. Jeigu kanapės veikia maždaug 8-12 val., tai čia truputį ilgiau“, – teigė L. Mikelis.

Į ligoninę penkiolikmetis atvežtas iš Kretingos. Keistą vaiko elgesį pastebėjo socialiniai darbuotojai, kai berniukas atėjo į Atvirą jaunimo centrą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mūsų darbuotoja pastebėjo, kad jis elgiasi neadekvačiai ir tiesiog jam buvo suteikta pagalba, kaip ir priklauso mūsų jaunimo centrams – padėti mūsų jaunimui. Iškvietėm greitąją pagalbą, kuri savo ruožtu iškvietė kitas tarnybas“, – pasakojo Dienos veiklos centro vadovė Birutė Viskontienė.

„Aš manau, kad šitoj situacijoj, kuri įvyko, įvyko geriausia, kas galėjo tam mūsų jaunam žmogui. Jam buvo suteikta pagalba. Kas būtų, jeigu jis būtų čia neatėjęs, jeigu būtų kažkur po krūmų nukritęs ar ant suoliuko užmigęs, mes galim tik įsivaizduoti“, – sakė Kretingos vicemerė Vaida Jakumienė.

Atvirą jaunimo centrą penkiolikmetis lankė vos dvi savaites.

„Kadangi mes jo dar nespėjom pažinti, nemanau, kad galima vienareikšmiškai pasakyti, kuri čia priežastis jį paskatino ar kokia situacija“, – tikino socialinis darbuotojas Albinas Šiaudvytis.

Kol kas įtariama, kad apsinuodijo kanabinoidais.

Kretingiškiams pikta, kad mokiniams elektroninės cigaretės ir dar su narkotikais yra prieinamos.

„Labai blogai, kad pardavinėja, kad jie prieina prie to. Turėtų būt dar griežčiau“, – piktinosi praeivė.

Dienos veiklos centro vadovė pažymi, kad užimtumas ir prevencinis darbas svarbu saugant vaikus nuo narkotikų, bet tik to nepakanka.

„Čia turėtų dirbti visa sistema – ir švietimas, ir sveikatos sistema. Manau, kad pirmiausiai yra prevencija. Narkotikų gavimo užkardymas yra labai svarbu. Mes dirbam su pasekme“, – teigė B. Viskontienė.

Mokyklos esą jau stoja į kovą prieš elektronines cigaretes, kurias moksleiviai naudoja ne tik tabakui, bet ir narkotikams garinti.

„Esam nusimatę konkrečias prevencines priemones, kaip dūmų detektorius, testavimus mokyklose. Yra parengti algoritmai tose pačiose mokyklose, kaip konkrečiu atveju kas turėtų elgtis, kad vaikui būtų suteikta pagalba“, – aiškino V. Jakumienė.

Apie narkotikų platintojus gali pranešti visi, tam įkurta pasitikėjimo linija.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

.

e.cig. visai nieko deta. svarbu koks skystis buvo naudojamas. i AK gali sudeti mokomuosius sovinius, gali kovinius= rezultatas panaudojus bus skirtingas.

S.S.S

Turizmo mokykloje jau dauguma pilnamečiai mokinasi, tai tokie patikrinimai mažai naudos duos, nes pilnamečiai jau gali rūkyti.

ups

Gal kas Turizmo mokykloje Klaipėdos padarytų kokį patikrinimą, kas darosi per pertraukas, ten požeminėje perėjoje, praeitį negali....šiandien mačiau apsvaigusi ko gero pirmakursi, pilnai apsineses, lipo laiptais, baisu žiūrėti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS