Paplūdimius užgulė poilsiautojai – vienas nušoko nuo tilto, kitą ištiko insultas | Diena.lt

PAPLŪDIMIUS UŽGULĖ POILSIAUTOJAI – VIENAS NUŠOKO NUO TILTO, KITĄ IŠTIKO INSULTAS

Pajūrio pliažuose vasaros sezonas nesibaigia. Lepinant šiltiems orams į paplūdimius plūstantys poilsiautojai mėgaujasi ne tik jūra, bet ir alkoholiu. Palangoje nuo tilto nušokęs bebaimis įpūtė 2,2 promilės.

Kai kuriuos išsišokėlius kurorto pliažuose tenka tramdyti ir policijos pareigūnams.

Pasak Palangos gelbėtojų vado Jono Pirožniko, praėjusį savaitgalį nuo jūros tilto į vandenį murktelėjo vidutinio amžiaus kretingiškis.

Girtą narsuolį gelbėtojai saugiai parplukdė į krantą. Sausumoje vyras įpūtė 2,2 promilės. Jis atiduotas medikams ir policijos pareigūnams, kurie pažeidėjui skyrė baudą.

Nepaisant pastarojo įvykio, J. Pirožniko žodžiais, girtaujančių paplūdimiuose pasitaiko vis mažiau.

„Nenoriu girtis, bet iš tikrųjų situacija pagerėjo“, – tvirtino pašnekovas.

Palangos moterų pliaže ketvirtadienį skendo iš Maskvos atvykusi poilsiautoja. Moteris buvo pagauta srovės ir jau spėjusi gurkštelėti vandens. Gelbėtojų iš jūros ištraukta nelaimėle pasirūpino greitosios pagalbos medikai.

Šiuo metu jūra rami, todėl poilsiautojai taisyklių nepažeidžia.

Antradienį ir trečiadienį kais net iki 29 laipsnių (vandens temperatūra siekia 21 laipsnį), todėl gelbėtojai įspėja naudoti apsaugos priemones nuo saulės, galvos uždangalus, nebūti pliaže per ilgai arba rinktis pavėsį, gerti daug vandens.

Anot biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, vyraujant karštiems orams dažniausiai pagalbos prireikia širdies, kraujospūdžio ligomis besiskundžiantiems žmonėms.

Štai savaitgalį iš Girulių išgabentas prasidedančio insulto požymius pajautęs vyras.

Paplūdimyje jam pasidarė labai bloga. Kaip paaiškėjo, vyresnio amžiaus vyras negalavo jau tris dienas, tačiau vietoje gydytojo kabineto pasirinko saulės vonias.

„Pagrindinė problema yra ta, kad namuose blogai pasijautę žmonės vietoje to, kad pasitikrintų sveikatą gydymo įstaigoje, keliauja į paplūdimį, o iš paplūdimio yra išvežami greitosios pagalbos automobiliu“, – atkreipė dėmesį A. Siakki.

Toks neapdairumais pernai vienam vyrui baigėsi mirtimi.

Artėjant rugsėjui į miesto pliažus veržiasi įsismaginęs jaunimas su pilnais krepšiais alkoholinių gėrimų. Į vandenį įbridusius jaunuolius, jei šie yra apsvaigę, gelbėtojai išprašo į krantą.

Už maudymąsi, kai iškelta tai draudžianti vėliava gresia bauda nuo 100 iki 300 eurų, o alkoholio vartojimas viešoje vietoje užtraukia baudą nuo 20 iki 100 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nx

As tai pasiunciu nx tokius, kurie man baudomis grasina.staiga VIP asmenimis patapo tie taip vadinami gelbetojai.

Nu

Nereikia smerkti žmonių, kurie sublogave eina prie jūros. Jei talonas pas gydytoją po mėnesio, ką daryti?

lietuvė

turbūt per mažos baudos bausti reikia žymiai didesnėmis baudomis gal tada pagalvos apie savo gyvybes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS