Skuodo rajone aptikta nelegali veisykla: tarp šiukšlių – net 17 keturkojų | Diena.lt

SKUODO RAJONE APTIKTA NELEGALI VEISYKLA: TARP ŠIUKŠLIŲ – NET 17 KETURKOJŲ

  • 2

Gavę duomenų apie įtariamus gyvūnų augintinių gerovės pažeidimus, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Klaipėdos departamento inspektoriai išaiškino dar vieną nelegalią gyvūnų augintinių veisimo ir prekybos veiklą – šįsyk buveinė aptikta Skuodo rajone.

Gruodžio 30 d. sodyboje Šerkšnių kaime, Mosėdžio seniūnijoje, rasta 17 netinkamomis sąlygomis laikytų gyvūnų augintinių: 3 Jorkšyrų mišrūnai, 4 prancūzų buldogų mišrūnai, 4 taksų mišrūnai (vienas buvo vos mėnesio amžiaus), 2 pudelių mišrūnai, pinčerių mišrūnas ir 3 katės.

Visi augintiniai laikyti baisiomis, gyvūnų laikymo reikalavimų neatitinkančiomis sąlygomis, keliančiomis grėsmę gyvūnų gerovei ir sudarančiomis galimybes plisti ligoms. Dalis jų turėjo akivaizdžių ligos požymių, buvo išsekę, traiškanotomis akimis, vėmė, viduriavo ir kt.

Sąvartynu paverstose gyvenamosios patalpose grindys buvo padengtos gyvūnų ekskrementais, mėtėsi šiukšlių, iš patalpų sklido smarvė. Kai kurie gyvūnai augintiniai buvo laikomi mažuose narvuose arba netinkamai pririšti, be vandens ir pašaro. Dalis ūkiniuose pastatuose šunų laikyti tamsoje, neturėjo galimybės atsigerti, nesaugioje jiems aplinkoje, o lauke laikytas šuo pririštas itin trumpai, negalėjo pasislėpti nuo kritulių, šalčio ir vėjo.

Patikrinimo metu pareigūnai nustatė nelegalaus gyvūnų augintinių veisimo veiklą, nes tokios veiklos asmuo neregistravęs VMVT. VMVT inspektoriams nebuvo pateikti jokie dokumentai, įrodantys visų šunų kilmę, vakcinacijas nuo užkrečiamųjų ligų, gydymą. Be to, fiksuota ir neteisėtai vykdyta komercinė veikla – skelbimai apie parduodamus šunis buvo talpinti interneto portaluose.

Konstatuota, kad dėl gyvūnų augintinių laikymo jų rūšies, amžiaus, fiziologijos ir elgsenos neatitinkančiomis sąlygomis ir dėl laiku nesuteiktos būtinos veterinarinės pagalbos šiems gyvūnams grėsė žūtis. Atsižvelgiant į tai, gyvūnus Skuodo rajono savivaldybės administracija perdavė laikinai globai laikiniems globėjams, kurie jiems suteiks reikiamą priežiūrą, reikalingą veterinarinę pagalbą bei gydymą. Tolimesnio tyrimo eigoje bus priimti sprendimai dėl augintinius laikiusio asmens atsakomybės.

GALERIJA

  • Skuodo rajone aptikta nelegali veisykla: tarp šiukšlių – net 17 keturkojų
  • Skuodo rajone aptikta nelegali veisykla: tarp šiukšlių – net 17 keturkojų
VMVT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nijole

Kol nesodins arba neskirs DIDELIU baudu, tos problemos klestes.

AU AU

Tikslinga sukeisti vietomis šeimininkus su augintiniais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS