STT atlieka tyrimą dėl galimos korupcijos vykdant Jūros šventės viešuosius pirkimus | Diena.lt

STT ATLIEKA TYRIMĄ DĖL GALIMOS KORUPCIJOS VYKDANT JŪROS ŠVENTĖS VIEŠUOSIUS PIRKIMUS

  • 12

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos organizuojant ir vykdant šių metų Jūros šventės viešuosius pirkimus.

Įtarimai dėl prekybos poveikiu pateikti buvusiam viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovui ir vienam verslininkui.

BNS žiniomis, įtariamas buvęs vadovas yra Liutauras Galinis. Jis anksčiau tai pat yra dirbęs prezidento Gitano Nausėdos patarėju.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvęs „Klaipėdos šventės“ vadovas, pasinaudodamas savo įgaliojimais ir kita tikėtina įtaka, susitarė priimti ir priėmė ne mažesnį kaip 1 tūkst. eurų kyšį.

Įtariama, kad už šį galimai neteisėtą atlygį buvo siekiama, kad vieno verslininko atstovaujamoms ir susijusioms bendrovėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti bei laimėti 2021 metų Jūros šventės renginiams skirtos įrangos ir paslaugų įsigijimo viešuosius pirkimus.

Bendra šių sutarčių vertė – daugiau kaip 47 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Klaipėdos valdyba. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Pilietė

Stebuklų būna, gal ateinančios Kalėdos veikia ? Būtų puiku, kad "nuopelnai" būtų išaiškinti ir atsakytų už savo veiksmus, o tai išdūmė į Vilnių ir tiek žinių !

>

Ale tu matai,kada "sventes buvo",o kada "kedziu" paprase, metu pabaigai ...,ale tu matai !? P.S Bet,juk,perka, tai viesai,a ne !?

Kaip man nusibodo kvailiai ...

jau 31 metus gyventojai turi " gaudyti " savo turto prižiūrėtojus :) ir kas priima tokius įstatymus :))) Šiaip aš palaikau nuomonę , kad turėtų veikti ir tarnybos ...Deja ...daugiabučių gyventojai yra palikti , o ir gyventojai nerūpi patys sau ...Daugelio daugiabučių gyventojai NET Į susirinkimus nesugeba ateiti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS