Studentės žudikui skirta 20 metų nelaisvės | Diena.lt

STUDENTĖS ŽUDIKUI SKIRTA 20 METŲ NELAISVĖS

  • 6

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį kaltu išžaginus ir nužudžius studentę Justiną Šikšniūtę pripažino Valdą Jankauską, jam paskirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė.

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį kaltu išžaginus ir nužudžius studentę Justiną Šikšniūtę pripažino Valdą Jankauską, jam paskirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė.

„Teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo 24 metų V.Jankauskui už klaipėdietės studentės išžaginimą ir nužudymą skirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė – tai maksimali terminuota laisvės atėmimo bausmė“, – BNS pirmadienį sakė teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene Kęstutis Butvydas.

Teismas taip pat tenkino civilinius nužudytosios tėvų ieškinius byloje. Nuteistasis įpareigotas jiems atlyginti daugiau negu 1,5 tūkst. eurų turtinę žalą, 1 tūkst. eurų už advokato paslaugas bei po 50 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Teismas nustatė, kad praėjusių metų lapkritį V.Jankauskas sutarė automobiliu nuvežti merginą iš Šilutės rajono gyvenvietės į Klaipėdą. Pakeliui į uostamiestį, turėdamas tikslą lytiškai santykiauti su bendrakeleive, iš pradžių jaunuolis jai pagrasino, o vėliau pavartojo fizinį smurtą. Pasinaudojęs sumuštos bejėgiškos būklės studente, nuteistasis ją išžagino, o siekdamas nuslėpti šį nusikaltimą – auką nužudė.

Teisiamajame posėdyje V.Jankauskas savo kaltę pripažino iš dalies. Jis patvirtino nužudęs studentę, tačiau neigė, kad ją išžagino bei seksualiai prievartavo. Be to, nuteistasis teigė neprisimenąs nužudymo aplinkybių.

Byloje surinkti liudytojų parodymai, daiktų, vietovių apžiūros duomenys, DNR specialisto, teismo medicinos eksperto bei kitų tyrimų išvados neginčijamai patvirtino, kad V.Jankauskas padarė visus nusikaltimus, kuriais jis buvo kaltinamas.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad V.Jankauskas įvykdė vieną labai sunkų bei du sunkius nusikaltimus. Teismas konstatavo, kad nuteistasis tyčia šaltakraujiškai atėmė gyvybę jaunai bejėgiškos būklės merginai, kuri nieko blogo nuteistajam nepadarė bei neprovokavo tokio jo elgesio. Teisėjų kolegijos nuomone, vyro pasirinktas nužudymo būdas siekiant nuslėpti kitus nusikaltimus taip pat rodo didelį jo pavojingumą visuomenei.

Laisvės atėmimo bausmę pirmuosius penkerius metus V.Jankauskui skirta atlikti kalėjime, likusius – pataisos namuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

As

Už švedės nužudymą lietuviui skyrė bausmę iki galvos, o vargšę lietuvaite nudobusiam gyviui tik 20 m. iš kurių tik 5 pailsės kalėjme, o likusius 15 pataisos namuose, dar uz puse metų bausmės žiūrėg ir anksčiau laiko paleis.. Kur lygybė?

ezra

Tai yra siaubu siaubas !!!!!!!!! Kankinęs merginą, prievartavęs, žaginęs, ir tokiam antžmogiui tik 20 m. ?????? Invalidas prakeiktas, pakarti už by..io ...

kiek verta gyvybė

20m? niu juokas ima kur ritamės...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS