Sugyventinės ir dukros žūties byla: išsiaiškinti, kas kaltas, nepadėjo ir neįprasti teismo metodai | Diena.lt

SUGYVENTINĖS IR DUKROS ŽŪTIES BYLA: IŠSIAIŠKINTI, KAS KALTAS, NEPADĖJO IR NEĮPRASTI TEISMO METODAI

  • 5

Į Gargždų teismą neatvyko nei prokuroras, nei advokatas, nei klaipėdietis, kaltintas girtas su BMW pražudęs sugyventinę ir savo ketverių dukrą. Teismas vyrui buvo palankus – klaipėdietis išteisintas, nes nepavyko nustatyti kas, ar jis, ar žuvusioji, vairavo automobilį.

„Kaltinamasis ir pats nurodė, kad pripažįsta savo kaltę. Retas atvejis tokiose bylose. Tačiau tvirtino visiškai neatsimenąs šio, jį labai sukrėtusio, įvykio aplinkybių dėl girtumo ir streso. Daugiau niekas nei paties eismo įvykio, nei kas vairavo iki jo kilimo, nematė“, – nuosprendį LNK komentavo teisėja Jurgita Grigonienė.

Išsiaiškinti nepadėjo ir teismo taikyti neįprasti metodai. „Važiavome su visa teismo sudėtimi net apžiūrinėti to automobilio į jo saugojimo vietą policijos automobilių saugojimo aikštelėje, bandėme aiškintis aplinkybes. Tačiau supraskite, tas automobilis prastovėjęs daugiau kaip metus, jis skendęs, virtęs, atsitrenkęs“, – pasakojo teisėja.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tragedija šalia Judrėnų, išvažiuojant iš Misgirių stovyklavietės, privačiame tvenkinyje, įvyko prieš daugiau nei pusantrų metų, naktį, apie 1 val.

„Jis čia važiavo, net medį kliudė ir tas smūgis lemtingas buvo turbūt“, – svarstė po įvykio kalbintas liudininkas.

Į tvenkinį įvažiavusiame ir apsivertusiame BMW buvo 24-erių moteris ir ketverių jos dukrytė. Šalia blaškėsi iš automobilio išsivadavęs mergytės tėvas. Jam nustatytas beveik pustrečios promilės girtumas. Kadangi stovyklavietėje beveik tris dienas vyko išskirtinių automobilių festivalis, jame buvo daug žmonių, tad prie tvenkinyje nuskendusio BMW susirinko kelios dešimtys.

„Kai atėjome, radome automobilį jau apvirtusį aukštyn stogu. Apvertėme, ištraukėme, bandėme gaivinti, bet jau viskas buvo“, – pasakojo kitas tragedijos liudininkas.

Pagal liudytojų parodymus, BMW ketino vairuoti blaivi sugyventinė, bet nė vienas teisme apklaustas liudytojas nežinojo, ar ji tai darė. Moteris buvo rasta po išdužusiu stoglangiu. Kai prie tvenkinio atvyko iškviesti policininkai ir medikai, jie tik konstatavo, kad padėti moteriai ir mergaitei nebeįmanoma.

„Greitosios medicinos pagalbos ekipažo atvykimas pagal iškvietimą dėl dviejų žmonių skendimo po beveik valandos yra tikrai netoleruotinai per vėlyvas, ir teismas praneš apie tai Sveikatos apsaugos ministerijai, reikalaudamas įvertinti situaciją ir imtis priemonių skubios medicinos pagalbos pasiekiamumui gerinti“, – tikino teisėja.

Ir liudytojus, ir teismą papiktino, kad greitoji į nelaimės vietą važiavo valandą. Tačiau teismas sako neturintis pagrindo kelti klausimų dėl baudžiamosios atsakomybės už netinkamą pareigų vykdymą: „Kadangi, kaip aiškino teismo medicinos ekspertas, žuvusios šio eismo įvykio metu mergaitė ir moteris mirė nuo prigėrimo vandenyje per penkias minutes nuo to momento, kai jų plaučiai užsipildė vandeniu, tai rodo, kad greitosios medicinos pagalbos medikai, net jei būtų atvykę į nutolusią nuo rajono centro vietą nuo artimiausios medicinos įstaigos maksimaliai greitai, nebebūtų galėję jų atgaivinti.“

Teismas taip pat ragina festivalius rengiančius labiau rūpintis žmonių saugumu. Kai kurie nelaimės liudytojai svarstė, ar šimtų žmonių sulaukiančiame festivalyje apskritai neturėjo budėti greitoji ir policija, bent kad girti iš jo nevažiuotų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klp

Klp nesodina. Girtumo jie netikrina. As 7 bylas turėjau ir bb ciulpiau. Absoliučiai nieko. Kaunas pasodino. Klp mediacija jam pagalba, užuojauta dave. Vaiku tarnyba jam paslaugas siule. Mane niekino o jo gailejo. Jo.

Vienisas

Karma sustatys kaltuosius i vieta....

S.S.S

bet jeigu niekas neišsiaiškino kas vis dėl to vairavo, vadinasi negali kaltinti žmogaus vien tik dėl to, kad jis buvo išgėręs. O gal jis tik sėdėjo keleivio vietoje ir nuo smūgio pabudo? Manau praradęs dukra jis jau bet kokiu atveju yra nubaustas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS