Sunkiai žmogų peiliu sužalojusiam klaipėdiečiui teismas skyrė laisvės atėmimą | Diena.lt

SUNKIAI ŽMOGŲ PEILIU SUŽALOJUSIAM KLAIPĖDIEČIUI TEISMAS SKYRĖ LAISVĖS ATĖMIMĄ

  • 0

Klaipėdos apylinkės teismas dvejų su puse metų laisvės atėmimu nuteisė klaipėdietį, kuris, būdamas neblaivus, peiliu sunkiai sužalojo žmogų.

Kaip nurodė teismas, nuosprendžiu taip pat nuspręsta iš dalies patenkinti nukentėjusiojo pareikštą civilinį ieškinį ir priteisti jam 5 tūkst. eurų neturtinės žalos. Nukentėjusysis buvo pateikęs 30 tūkst. eurų ieškinį neturtinei žalai atlyginti.

Klaipėdos teritorinei ligonių kasai iš kaltinamojo priteistas 2,1 tūkst. eurų turtinės žalos atlyginimas.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, jog kaltinamasis padarė vieną sunkų tyčinį nusikaltimą žmogaus sveikatai. Kaltinamasis anksčiau teistas, tačiau jo teistumas išnykęs.

Atsakomybę sunkinančia aplinkybe teismas pripažino tai, jog asmuo nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Kaltinamasis dirba ir darbdavio charakterizuojamas teigiamai, baustas administracine tvarka, nevedęs, turi nepilnametį vaiką.

Byloje nustatyta, jog kaltinamasis 2023 metų balandį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia ne mažiau du kartus peiliu dūrė nukentėjusiajam į pilvą ir krūtinę, taip sunkiai sutrikdydamas sveikatą. Asmeniui nustatytas 2,19 promilės girtumas.

Šioje baudžiamojoje byloje kaltinamasis savo kaltę pripažino iš dalies, teigė kartą dūręs peiliu netyčia, tačiau nepripažino dūręs antrą kartą. Asmuo gailėjosi dėl tokio poelgio.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS