Per tarptautinę operaciją sulaikyta grupuotė: žmones išnaudojo narkotikų prekybai | Diena.lt

PER TARPTAUTINĘ OPERACIJĄ SULAIKYTA GRUPUOTĖ: ŽMONES IŠNAUDOJO NARKOTIKŲ PREKYBAI

  • 6

Didelio masto tarptautinėje policijos operacijoje dėl prekybos narkotikais ir žmonėmis bei pinigų plovimo buvo sulaikyti 18 asmenų, dešimt iš jų – Lietuvoje, ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Pagal Europos arešto orderius, aštuoni lietuviai buvo sulaikyti Airijoje, jie šiuo metu yra suimti. Dėl kitiems sulaikytiesiems taikytinų kardomųjų priemonių šiuo metu sprendžia teismas.

Policijos teigimu, tuo pačiu metu vykdytoje operacijoje kartu su penkių apskričių Lietuvos policijos pareigūnais bei antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ ir FNTT pareigūnais dalyvavo Airijos ir Jungtinės Karalystės policija.

Pranešama, kad nusikaltėliai verbavo žmones Lietuvoje ir juos išnaudojo nusikalstamai platinti minėtose šalyse narkotines medžiagas – heroiną. Tyrimo metu nustatyti mažiausiai 65 asmenys, kurie buvo išnaudojami Airijos ir Jungtinės Karalystės gatvėse.

„Lietuvoje buvo ieškomi socialiai pažeidžiami asmenys, jiems buvo žadamas neva geras darbas užsienyje. Pagal tą schemą jie buvo išgabenami, ten verčiami vykdyti nusikalstamas veikas, kai kurių atžvilgiu buvo smurtaujama“, – spaudos konferencijoje sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Tyrimo metu buvo atliktos kratos 65 vietose įvairiose šalyse, jų metu rasta daugiau kaip 136 tūkst. eurų ir daugiau kaip 12 tūkst. svarų sterlingų grynaisiais. Taip pat areštuota daugiau kaip 700 tūkst. eurų vertės turto – žemės sklypų, butų ir automobilių.

Lietuvoje buvo ieškomi socialiai pažeidžiami asmenys, jiems buvo žadamas neva geras darbas užsienyje.

Anot policijos, grupuotėms vadovavo 1983 metais gimęs Klaipėdos regiono gyventojas, anksčiau gana ilgai gyvenęs Airijoje, tačiau pastaruoju metu laiką leidęs Lietuvoje ir čia rūpinęsis iš veiklos gaunamų pinigų legalizavimu.

„Pagrindinis nusikalstamo susivienijimo organizatorius ir lyderis anksčiau Lietuvoje nebuvo teistas, kiti asmenys buvo teisti Lietuvoje, bet dauguma jų buvo teisti užsienyje“, – pasakojo R. Ušinskas.

Pinigai būdavo legalizuojami perkant įvairų kilnojamą ir nekilnojamą turtą, steigiant įvairias remonto, automobilių remonto ir pardavimo įmones, perkant ir parduodant automobilius. 

 

 

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas spaudos konferencijoje pasakojo, kad policija prieš penkerius metus sulaukė pirmosios informacijos, kad lietuviai Airijoje prekiauja narkotikais, o pinigus legalizuoja Lietuvoje.

„Be abejo, jie palaikė su airių gaujomis kontaktus ir daugiausia nurodymai buvo duoti iš ten, o lietuviai užtikrino visą logistiką ir visus kitus reikalus, kurie buvo susiję su tos nusikalstamos veiklos vykdymu“, – sakė A. Motuzas.

Prokuroras R. Ušinskas sakė, kad operaciją koordinavo pirmą kartą Lietuvos istorijoje įkurtas koordinacinis centras Hagoje, buvo bendradarbiaujama su Eurojusto ir Europolo organizacijomis. 

GALERIJA

  • Per tarptautinę operaciją sulaikyta grupuotė: žmones išnaudojo narkotikų prekybai
  • Per tarptautinę operaciją sulaikyta grupuotė: žmones išnaudojo narkotikų prekybai
  • Per tarptautinę operaciją sulaikyta grupuotė: žmones išnaudojo narkotikų prekybai
  • Per tarptautinę operaciją sulaikyta grupuotė: žmones išnaudojo narkotikų prekybai
Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vat kaip gerai,baigėsi Jovaišos karaliavimo metai

Anonimas

Maža juos šaudyti,o reikia tokiu pat budu ir juos kankynti.Buvo tų bandytėlių ir bus kol bus tokie įstatymai o ir korupcija.Vargšams visuomet pritaiko kuo greiščiausias bausmes,o tik ne tiems kurių pilnos kišenės nešvarių pinigų.

Anonimas

Chmmmmm, lietuvis. Matyt per dag isnaudojo savo chalujus ir vergus. Mokejo Airijoje mizeri kas negalima jokiu budu. Galvojo kad pis zmones kaip Lietuvoje. Dabar ji pati pades i vieta. Tokiu promahu mafija NEATLEIDZIA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS