Tauragėje išniekintas karių kapinių paminklas (papildyta) | Diena.lt

TAURAGĖJE IŠNIEKINTAS KARIŲ KAPINIŲ PAMINKLAS (PAPILDYTA)

  • 10

Tauragėje trečiadienį išniekinti karių kapinių paminklai, pranešė Policijos departamentas.

S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, karių kapinėse, nenustatytais baltos spalvos dažais ištepti paminklai, nuo vieno iš jų nuplėštos trys granito apdailos plokštės.

Dvi plokštės pavogtos, o viena sudaužyta.

Kaip BNS sakė vietos policijos atstovė Greta Kęsminaitė, ant paminklų išbraižyti vardų trumpiniai, širdelės ir kiti piešiniai.

Ji sakė, kad apgadintas daugiau nei vienas paminklas, tikslų skaičių nustatys įvykio vietoje dirbantys pareigūnai.

Aplinkybės tikslinamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

to ,,.Ar musu saugumas.."

ruski, kai geri - nerašyk komenatrų

.Ar musu saugumas Ar musu saugumas kazka ziuri?..

Kas negerai dabar su " saugumas" ?(..Ar musu saugumas kazka ziuri?) "saugumas" =fainai zino , kad URM ministras L.L .. - tu...anu laiku-- buVO- Kauno miesto .."KOMSORGAs" ir KGB stukacius !!:))))Kas dabar "negeraj" su... KGB( VSD)..Lietuvoj?? Jug-"kontora" -ta pacia.. :))

Ten sovietų paminklas?

"Tauragės kurjeris" rašo konkrečiau: "Trečiadienį pareigūnams pranešta apie Dariaus ir Girėno gatvėje esančiose karių kapinėse išniekintą paminklą. Lietuvos policijos departamentas praneša, kad į pareigūnus dėl išniekinto paminklo karių kapinėse kreiptasi trečiadienį 11.30 val. Suvestinėje teigiama, kad paminklas ištepliotas nenustatytais baltos spalvos dažais, taip pat nuplėštos trys granito apdailos plokštės. Apgadinimai pastebėti Tauragės išvadavimo nuo fašizmo jubiliejaus išvakarėse. Juos, artėjant dviprasmiškai vertinamam renginiui, pastebėjo Tauragės karo veteranų organizacijos nariai. Ant paminklo matyti apgadinimai, tačiau iš pirmo žvilgsnio jie panašesni į raižymus aštriu įrankiu. Tokie apgadinimai matyti keliose skirtingose paminklo pusėse. Vienas iš raižinių – širdies formos, kitas – su inicialais. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes."
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS