Teisėsauga apklaus V. Titovą dėl partizanų vado atminimo paniekinimo | Diena.lt

TEISĖSAUGA APKLAUS V. TITOVĄ DĖL PARTIZANŲ VADO ATMINIMO PANIEKINIMO

  • 41

Teisėsaugos pareigūnai trečiadienį apklaus buvusį Klaipėdos miesto tarybos narį Viačeslavą Titovą byloje dėl partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimo paniekinimo.

V. Titovas BNS sakė, kad jo apklausa Klaipėdos apygardos prokuratūroje numatyta 9.30 valandą.

Teisėsauga pradėjo tyrimą, kai politikas neteisingai pareiškė, esą A. Ramanausko-Vanago iniciatyva partizaninio karo su sovietais metu buvo nužudyti 8 tūkst. taikių gyventojų.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas prieš kelias savaites paskelbė, kad taip pasisakydamas V. Titovas sulaužė priesaiką. Nesulaukęs balsavimo dėl apkaltos jis atsistatydino iš Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos.

V. Titovas teigia, kad pasisakydamas apie A. Ramanauską-Vanagą rėmėsi sovietų teismo sprendimu, tačiau istorikai pabrėžia, kad tai buvo politinė sufabrikuota byla, tiriant partizanų veiklą negalima remtis vien jų budelių – KGB bylomis.

Nepriklausomoje Lietuvoje teismas reabilitavo partizanų vadą, po mirties jam suteikti aukščiausi valstybės apdovanojimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

Banditizmo auka

Mielieji,kurie gimėte vėliau,jau po banditizmo,geriau patylėkite,nes jūs nieko nematėte,nepatyrėte,todėl ir kalbėti negalite.Palikite tą misiją tiems,kurie tuos baisumus patyrė (aš toks).Kalbėti,apie tai,ko nežinai,tiesiog nekorektiška.Taip elgesi dabartiniai "patriotai",istorikai tokie,kaip Anušauskas,ir panašūs egzemplioriai.Nuo pokarinio banditizmo,žmonės nukentėjo nemažiau negu nuo karo.Tai baisus dalykas,jis nieko gero,kaip teigia dabartinė propaganda nepadarė,o blogio labai daug pridarė.Ir neskaudinkime banditizmo aukų,kurių labai daug,garbindami žudikus.Propaganda ir liks propaganda,o tikrovę yra tikrovė.Ir jokia propaganda neprivers atsisakyti to kas buvo.

PAMIRSOT

titovai,kodel jus nerasotir neaiskinat ko jusu kariuomene cia zude musu zmones treme o rusus veze i lietuva ,latvija estija ,kokiu tikslu jusu tevai kelesi i musu zemes ,naikindami musu mokyklas, baznycias musu kalba kam sita daret,is meiles kitatauciams ,kodel jus nekalbate apie zudynes musu valstybeje ,ka kareiviai isdarynejo lietuvoje ,kodel nerasot pavardes rusu karininku,KGB nariu, kurie musu zmones laike ligonineje ir kankino vaistais,instrumentais ant galo ismesdavo nakti i gatve ,kodel tu TITOVAI neryskini savo proteviu zygdarbius lietuvoje ,latvijoje estijoje,ar tu susimastai ka jus padaret tautom,DRYSTI DAR CIA MUMS ZIUREDAMAS LIUPICERIO AKIMIS aiskinti , jus rasot mes fantazuojam ,duok DIEVE sita fantazija jums patirti savo kailiu,

Tiesai

niekas tuom nėra pasakyta. Pasakyta, kad išverstskūriai bando susidorot su tiesą pasakiusiu žmogumi, bet iškart suėst negali, tai po truputį atsikanda, kaip šakalai užpuolė liūtą, niekas nežino to bandito Vanago nei vieno žygdarbio, jei žinot pasakykit, šakalai, na? Jūsų tiesa - tik lot nežinia ką, konkrečiai NIEKO nežinot, o kas žino, tas tyli, nes tikroji tiesa yra ne tokia, kokios jūs norėjot, fantazuotojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS