Teisiamųjų suole – smurtu prieš žmoną kaltinamas buvęs prokuroras | Diena.lt

TEISIAMŲJŲ SUOLE – SMURTU PRIEŠ ŽMONĄ KALTINAMAS BUVĘS PROKURORAS

  • 6

Prieš teismą stojo smurtu prieš žmoną kaltinamas buvęs prokuroras. Iš darbo Saulius Galminas atleistas po tarnybinio patikrinimo, praneša LNK žinių tarnyba.

Anksčiau Klaipėdos apygardos prokuratūroje Saulius Galminas vadovaudavo baudžiamojo persekiojimo bylose, palaikydavo kaltinimą ir smurto bylose. Prokuroru jis dirbo 18 metų.

Dabar vyras pats mina teismų slenksčius, mat teismas atvertė jo bylą dėl smurto prieš žmoną.

Ikiteisminis tyrimas dėl nežymaus jos sveikatos sutrikdymo pradėtas sausį, kai S.Galmino žmona pranešė apie sutuoktinio smurtą. Tada dėl galvos traumos ji net pateko į ligoninę.

Nuo pareigūnų tąsyk prokuroras paspruko, bet netrukus buvo surastas ir apklaustas. Tačiau po kelių dienų moteris išplatino viešą laišką, kuriame teigė, kad su vyru susitaikė. Ji tikino pati įvykio metu buvusi neblaivi ir išprovokavusi sutuoktinį smurtui.

Tačiau byla nebuvo nutraukta, ji perduota apygardos teismui. Į teismą atvykę sutuoktiniai buvo nekalbūs, o S.Galminas pareiškė, kad komentarų nebus.

Eksprokuroro šeimos dramos detalių neleista išgirsti ir teisme. Ji nagrinėjama už uždarų durų, o ją kuruoja kolegos ne iš Klaipėdos, o iš Šiaulių.

Prokuroro pareigų S.Galminas neteko kovo mėnesį. Sprendimą skirti griežčiausią tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos – Generalinė prokuratūra priėmė gavusi vidaus tyrimo skyriuje atlikto vidinio patikrinimo išvadas. 

Konstatuota, kad S.Galminas nesilaikė prokurorui taikomų elgesio, etikos ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimų. Smurto proveržį kolegos įvertino kaip šiurkštų tarnybinį pažeidimą ir prokuroro priesaikos sulaužymą.

Buvęs prokuroras teisme ginasi pats.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Simas

Sis zmogus tiesiog turi didziule problema su alkoholiu.Nuo cia ir reiketu pradeti spresti reikala, o ne is kito galo. Galbut susimastys kada jog eina tiesiai i dugna. Karma padare savo.

Pastebejimas

Kaip žinia bobos kartais elgiasi neadekvačiai santuokos metu, užniešti joms ieškoti nuotykių, o po aistrų nuopolių visada kaltina vyrus kokie jie visokie kokie! Puosiates nuogindamos krūtines, velkate ant savęs max erotiška rūbą ir einate į medžioklę, nors teigiate, kad čia dėl savęs. O kada apsinuoginote tokiais rūbais prieš savo vyrą? Atsakykite sau į tą klausimą. Aišku jus sakysite bet nėra už ką prieš ji taip rengtis! Taip, sutinku, gal ir ne, bet prieš kazanova, kuris isdraskys šeima, paliks vaikus be tėvo, galima:( Bobos jūs blogas dievo kūrinys. (čia apie tas, kurios žino, kad apie jas).

mociute

Nepergyvenkit,tevelis turi bankrotu uzsiimancia imone
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS