Teismas: „Konsolės“ vadovas už kyšininkavimą nuteistas pagrįstai | Diena.lt

TEISMAS: „KONSOLĖS“ VADOVAS UŽ KYŠININKAVIMĄ NUTEISTAS PAGRĮSTAI

  • 6

Klaipėdos statybos ir remonto bendrovės „Konsolė“ vadovas Kazys Skutulas pagrįstai nuteistas už statybų priežiūros darbus prižiūrėjusių įmonių papirkimą, pranešė prokuratūra.

Lietuvos apeliacinis teismas gegužės 3-iąją atmetė K. Skutulo ir dviejų įmonių vadovų skundus bei pripažino, kad jie už korupcinius nusikaltimus nuteisti pagrįstai. 

„Trys valstybės tarnautojams prilyginti asmenys pagrįstai nuteisti dėl papirkimo, kyšio priėmimo ir dokumentų klastojimo, svetimo turto iššvaistymo bei nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo organizuojant ir vykdant Klaipėdos miesto savivaldybės viešųjų pirkimų metu nupirktų objektų statybos rangos darbus bei atliekant šių ir kitų ne Klaipėdos mieste esančių objektų statybos techninę priežiūrą“, – ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Bylos duomenimis, K. Skutulas davė 28,5 tūkst. eurų kyšį Vilniaus įmonės „Lyderio grupė“ vadovui Gintarui Lubauskui už tai, kad jis laiku pasirašytų darbų atlikimo aktus ir nekreiptų dėmesio į nekokybiškus darbus „Konsolės“ rekonstruojamame objekte. Kyšis buvo užmaskuotas kaip teisėtas sandoris tarp įmonių.

Taip pat nustatyta, kad Kauno statybų techninės priežiūros bendrovės „Antikus“ vadovas Vydas Stasiulaitis iš K. Skutulo pareikalavo daugiau nei 2 tūkst. eurų kyšio už tai, kad jis greičiau ir be kliūčių pasirašytų darbų atlikimo aktus. Dalis šio kyšio buvo pervesta apmokant už neva atliktus darbus.

Klaipėdos apygardos teismas 2021-ųjų rugpjūtį K. Skutului skyrė 54,8 tūkst. eurų, G. Lubauskui – 49,8 tūkst. eurų, o V. Stasiulaičiui – 15 tūkst. eurų baudas, o iš G. Lubausko konfiskavo 28,5 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdyba.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kol

kyšininkų nepradės sodinti, tol procesas tęsis.Baudoms, teisėjams jie pinigų turi

Anonimas

Naujiena če koke ,ypačiai tokiems sektoriui

Ne \\\\\.../////

jaugi.___"Nuteisė"?___Neatsitiktinai mano Mopsiukas suviduriavo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS