Teismas iš netinkamai veiklą vykdžiusios veisėjos leido konfiskuoti dalį augintinių | Diena.lt

TEISMAS IŠ NETINKAMAI VEIKLĄ VYKDŽIUSIOS VEISĖJOS LEIDO KONFISKUOTI DALĮ AUGINTINIŲ

  • 1

Klaipėdos apylinkės teismas kovo 2 dienos nutartimi patvirtino, kad Klaipėdos rajono Derceklių kaime šeši šunys buvo laikomi netinkamai, pažeidžiant teisės aktų reikalavimus, o gyvūnų veisimo veikla, realizuojant jų jauniklius, – neteisėta, tačiau iš laikytojos nusprendė konfiksuoti ne visus jos augintinius, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Tarnyba nurodo, kad praėjusių metų lapkritį VMVT Klaipėdos departamento inspektoriai, tikrindami pranešimą, neplaninio patikrinimo metu nustatė, kad gyvūnai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, neužtikrinant, kad jie nesidaugintų. Tyrimo metu užfiksuota, kad laikytoja vertėsi ne tik ūkine veisimo, bet ir komercine veikla, neturėdama tam reikiamų leidimų.

„Skelbimų portaluose ji kurį laiką dėjo skelbimus, jog parduoda įvairių veislių šunis, nors, kaip vėliau paaiškėjo, šunys nebuvo nei paženklinti mikroschema, nei skiepyti, nei užregistruoti Gyvūnų augintinių registre, nors tai yra privaloma. Nors šiuo atveju žiauraus elgesio su augintiniais faktų nebuvo nustatyta, tačiau laikomiems šunimis neužtikrintas reikiamas plotas, jie laikyti labai mažo ploto aptvaruose“, – teigia VMVT.

Anot tarnybos, VMVT inspektorių sprendimą teismui apskundusi laikytoja savo paaiškinimuose teisinosi pažeidimus padariusi iš nežinojimo, teigė visus trūkumus vėliau pašalinusi, o skirtą piniginę baudą sumokėjo.

Administracinio nusižengimo bylą išnagrinėjęs teismas šią savaitę nusprendė sušvelninti VMVT augintinių savininkei skirtą administracinio poveikio priemonę ir paskyrė sankciją iš jos konfiksuoti ne visus, o du šunis, kuriems neužtenka laikytojos suteikto gyventi ploto. Teismo vertinimu, dviejų augintinių konfisavimas šiuo atveju yra pakankama administracinio poveikio priemonė, kad ateityje ši laikytoja nedarytų naujų pažeidimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

valdzios pakalikai nustato kas kam galima ar negalima ziurint pagal /kepure/ ?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS