Teismas nuteisė du nepakaltinamu žmogumi pasinaudojusius ir sukčiavusius klaipėdiečius | Diena.lt

TEISMAS NUTEISĖ DU NEPAKALTINAMU ŽMOGUMI PASINAUDOJUSIUS IR SUKČIAVUSIUS KLAIPĖDIEČIUS

  • 2

Klaipėdos apylinkės teismas dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo nuteisė du uostamiesčio gyventojus, kurie nusikaltimą įvykdė pasinaudoję nepakaltinamu pripažinto vyro bendrove.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, nuteistajam N. A. teismas skyrė galutinę subendrintą bausmę – 13 tūkst. 500 eurų, M. G. skirta subendrinta 10 tūkst. eurų bauda.

Abu nuteistieji nukentėjusiajam privalės solidariai atlyginti beveik 16 tūkst. 700 eurų žalą. Taip pat teismas pripažino, kad K. N. sukčiavo ir dokumentus klastojo būdamas nepakaltinamas, todėl skyrė jam priverčiamąją medicininio pobūdžio priemonę – ambulatorinį gydymą ir stebėjimą pirminės sveikatos priežiūros sąlygomis.

Bylos duomenimis, K. N. vertėsi bankrutuojančių įmonių įsigijimu ir šių įmonių duomenų panaudojimu nusikalstamoms veikoms daryti. Praeityje jis buvo pripažintas aplaidžiai tvarkęs finansinę apskaitą, klastojęs dokumentus,  pasisavinęs turto.

Tačiau teismas pripažino, jog dėl psichinės sveikatos K. N. negalėjo suvokti savo elgesio bei veiksmų, todėl buvo pripažintas nepakaltinamu. Tai žinodami N. A. ir M. G. 2018 metais įtikino vyrą panaudoti vieną iš jam priklausančių bankrutuojančių įmonių ir taip neteisėtai pasipelnyti.

Nustatyta, kad M. G. ir anksčiau teistas N. A., pasinaudoję K. N. ir jo veiklos nevykdančios įmonės duomenimis, parengė statybos rangos sutartį dėl statybos darbų Klaipėdos rajone.

Kaltinamieji susitarė su individualią veiklą vykdančiu asmeniu, jog šis M. G. nurodytuose objektuose atliks statybos darbus. Šis sandoris taip pat patvirtintas sutartimi, kurią kaltinamieji parengė pasinaudodami jau minėtos veiklos nevykdančios bendrovės duomenimis.

Sutartus statybos darbus atlikęs, tačiau atlygio už tai negavęs statybininkas, nepavykus susigrąžinti už darbus sutartos 12 tūkst. eurų sumos, civilinio proceso tvarka kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus. Pradėjus ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad anksčiau minėti sandoriai sudaryti su jau veiklos nevykdžiusia įmone, kurios duomenimis bei teismo nepakaltinamu pripažintu K. N. pasinaudojo kaltinamieji.

Nuosprendis per 20 dienų apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

a kaip tapti nepakaltinamu žmoga

ir įkurti 2018 firmu su savo litovska pasporta, plius maitinimas įstaigoj su pilnu išlaikymu

Vieša paslaptis

"..Teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo kaltais dėl sukčiavimo bei dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu pripažinti klaipėdiečiai Nerijus Antanavičius ir Mindaugas Grigalavičius. Teismas konstatavo, jog nuteistieji išvengė turtinės prievolės, pasinaudoję teismo nepakaltinamu pripažinto K.N. bendrove. N.Antanavičius yra buvęs daininkės Mios sutuoktinis."

SUSIJUSIOS NAUJIENOS