Teismas: trys Klaipėdos ginekologės nuo baudžiamosios atsakomybės atleistos pagrįstai | Diena.lt

TEISMAS: TRYS KLAIPĖDOS GINEKOLOGĖS NUO BAUDŽIAMOSIOS ATSAKOMYBĖS ATLEISTOS PAGRĮSTAI

  • 0

Trys Klaipėdos ginekologės nuo baudžiamosios atsakomybės atleistos pagrįstai, ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apygardos teismas.

Jis neviešuose posėdžiuose apeliacine tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje gydytojos kaltintos piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu.

Bylos duomenimis, pašalinus moters vidaus organuose ankstesnės operacijos metu kito gydytojo paliktą svetimkūnį, šis faktas dokumentuose nuo nukentėjusiosios buvo nuslėptas – jai prieš atliekant svetimkūnio šalinimo operaciją medikės paaiškino, kad tai būtina dėl priežasčių, nesusijusių su ankstesne medikų klaida.

Apylinkės teismas gydytojas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės kaltininkėms ir nukentėjusiajai susitaikius, baudžiamąją bylą nutraukė, skyrė moterims baudžiamojo poveikio priemones – nurodė sumokėti po 500 eurų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Su apylinkės teismo nuosprendžiu nukentėjusioji nesutiko ir apeliaciniame skunde teigė, kad nebuvo pagrindo atleisti gydytojų nuo baudžiamosios atsakomybės, nes sudarant taikos sutartį buvo nutylėta esminė aplinkybė.

Anot teismo, nukentėjusioji manė, kad pašalinus svetimkūnį jokių papildomų operacijų nebereikės, tačiau jau po taikaus susitarimo su gydytojomis sudarymo ji sužinojo, kad vis dėlto reikės dar vienos medicininės intervencijos.

Teisėjų kolegija, atmetusi nukentėjusiosios skundą, nurodė, kad buvo visos įstatyme numatytos sąlygos kaltinamąsias atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės: jos savo kaltę pripažino, gailėjosi, išgyveno, nusikalstamais veiksmais padarytą žalą nukentėjusiajai solidariai savo noru atlygino, atsiprašė ir su ja susitaikė, nukentėjusioji tokį atsiprašymą priėmė, neprieštaravo ir sutiko, kad kaltinamosios būtų atleistos nuo baudžiamosios atsakomybės joms susitaikius.

Apygardos teismas nustatė, kad priešingai nei teigia nukentėjusioji, jai dar iki taikaus susitarimo su gydytojomis sudarymo buvo žinoma apie nustatytas tam tikras sveikatos būkles, ir tai žinodama ji patvirtino taikaus susitarimo su gydytojomis sudarymą.

Be to, dar vienos intervencijos galimas poreikis yra susijęs ne su šioje byloje kaltinamų gydytojų veiksmais.

Apygardos teismo nutartis įsiteisėja nuo jos paskelbimo dienos, tačiau per tris mėnesius gali būti skundžiama kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS