Teismui perduota byla dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų | Diena.lt

TEISMUI PERDUOTA BYLA DĖL NETEISĖTO DISPONAVIMO LABAI DIDELIU KIEKIU NARKOTINIŲ MEDŽIAGŲ

  • 0

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui penktadienį perdavė bylą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų.

Kaltinimai pareikšti Šilutės rajone gyvenančiai moteriai bei dviem tauragiškiams.

Tyrimas buvo pradėtas po to, kai šių metų birželį policijos pareigūnai sustabdė įtarimų sukėlusį automobilį. Atlikdami patikrinimą jie aptiko devynis pleistrus, 10 stiklinių ampulių bei aštuonias tabletes, kurioms reikalingas receptas.

Automobiliu vykusių tauragiškių apžiūros metu pas vieną iš jų papildomai rasti penki pleistrai bei dvi stiklinės ampulės.

Remiantis atlikto tyrimo duomenimis, abu praeityje teisti tauragiškiai stiprių receptinių vaistų galėjo įsigyti iš anksčiau taip pat teistos Šilutės rajone gyvenančios moters.

Turimais duomenimis, moteris, įtariama, žinodama, jog šeimos nariui priklausiusių vaistų sudėtyje yra narkotinių medžiagų, dalį jų už alkoholinius gėrimus ir maisto produktus pardavė minėtiems tauragiškiams.

Tyrimo metu gauta duomenų, kad rastose receptinėse tabletėse bei pleistruose yra labai didelis kiekis narkotinės medžiagos – fentanilio, o ampulėse, kurioms taip pat reikalingas receptas – nedidelis kiekis narkotinės medžiagos morfino.

Už šį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS