Teismui perduota savo šuns nuskandinimu kaltinamo Plungės rajono gyventojo byla | Diena.lt

TEISMUI PERDUOTA SAVO ŠUNS NUSKANDINIMU KALTINAMO PLUNGĖS RAJONO GYVENTOJO BYLA

  • 3

Savo šunį nuskandinusį Plungės rajono gyventoją prokuratūra prašo teismo pripažinti kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir skirti 1,7 tūkst. eurų baudą.

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė kreipėsi į teismą dėl proceso 73 metų vyrui užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Kaip pranešė prokuratūra, pernai gruodžio 31-osios vidurdienį Plungės rajono gyventojas savo augintinį, kaip jau buvo įprasta, išvedė pavedžioti.

Po pasivaikščiojimo namo vienas grįžęs vyras sukėlė įtarimų savo sutuoktinei. Pastarajai pasiteiravus apie jųdviejų šunį, vyras neatsakė, kur keturkojis dingo.

Gyvūno šeimininkė, įtarusi, kad sutuoktinis galėjo su juo susidoroti, pranešė apie tai policijai. Į iškvietimą atvykusiems pareigūnams senjoras prisipažino, jog įdėjo augintinį į maišą su akmeniu ir įmetė į netoliese buvusią daubą su vandeniu.

Asmeniui buvo pareikšti kaltinimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnu.

Kadangi vyras kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi, o baudžiamojoje byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančius kaltinimus, tyrimą kontroliuojanti Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Liudmila Paulienė kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Juo teismo prašoma skirti vyrui 1,7 tūkst. eurų baudą bei uždrausti trejus metus laikyti naminius gyvūnus (šunis, kates) ir užsiimti jų veisimu.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Plungės rajono policijos komisariato pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ale boba

gera skundike, matyt savo suni labiau mylejo nei savo vyra,

Na,

bent jau nesudegino.

ai

kita karta sunis karkit o ne skandinkit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS