Tvarkant pavojingas Klaipėdos uosto atliekas dėl korupcijos nuteistas verslininkas | Diena.lt

TVARKANT PAVOJINGAS KLAIPĖDOS UOSTO ATLIEKAS DĖL KORUPCIJOS NUTEISTAS VERSLININKAS

  • 3

Byloje dėl korupcijos tvarkant pavojingas atliekas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto teritorijoje nuteistas verslininkas, jis privalės sumokėti 12 tūkstančių eurų baudą, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Teismas tenkino Klaipėdos prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Kaltu dėl papirkimo, prekybos poveikiu bei neteisėtu atliekų gabenimu per Lietuvos sieną pripažintas vienos Klaipėdoje registruotos įmonės faktinis direktorius A. S., privalėsiantis sumokėti 12 tūkstančių eurų baudą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vyras davė kyšį valstybės tarnautojui ir valstybės tarnautojui prilygintam asmeniui už pageidaujamą jų teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus.

Teismas konstatavo, kad tokiu būdu A. S. siekė išvengti papildomo mokesčio už nustatytą viršnorminę taršą, perduodant nuotekas į nuotekų valyklą, taip pat siekė užtikrinti greitesnį darbų atlikimą bei neteisėtai atsilygino už konsultacijas nuotekų tvarkymo klausimais.

Nustatytų septynių nusikalstamos veikos epizodų metu bendra duotų kyšių suma siekė 1950 eurų.

Bylos duomenimis, verslininkas pasiūlė ir davė kyšį jo vadovaujamoje įmonėje dirbančiam vadybininkui, jog jis, pasinaudodamas pažintimis ir kita įtaka, paveiktų valstybės tarnautojui prilygintą asmenį, kad šis priimtų perdirbimui pavojingą atlieką – naftos produktais ir riebalais užterštą skystą gruntą – į tokių atliekų sandėliavimui skirtą aikštelę už kaip įmanoma mažesnę kainą.

Teismas taip pat konstatavo, kad A. S., veikdamas bendrininkų grupėje, pažeidė teisės aktų reikalavimus ir per Lietuvos valstybės sieną gabeno pavojingas atliekas.

Nustatyta, kad iš Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste prisišvartavusių laivų A. S. vadovaujamos įmonės surinktos buitinės ir technologinės nuotekos bei naftos produktais užterštas vanduo buvo gabenamos į Latvija. Jų priduoti galutiniam tvarkymui į nuotekų valyklą Klaipėdoje nebuvo galimybės dėl taršą viršijančių rodiklių.

Nustatyta, kad nuo pernai liepos iki lapkričio neteisėtai išgabenta daugiau nei 500 tonų naftos produktais užterštų atliekų.

A. S. visiškai prisipažino padaręs jam inkriminuotas nusikalstamas veikas, baudžiamoji byla baigta teismui priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą, jis įsiteisėjo.

Kituose, su pavojingų atliekų tvarkymu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto teritorijoje susijusiuose keturiuose atliktuose tyrimuose nuteisti penki asmenys.

Anksčiau atliktuose tyrimuose, susijusiuose su pavojingų atliekų tvarkymu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto teritorijoje, penkiems nuteistiems asmenims skirta baudų ir konfiskuota lėšų už bendrai daugiau nei 25 tūkstančius eurų. Tarp nuteistųjų – bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotoja, Klaipėdos aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas, privačių įmonių vadovai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

TV PAGALBA

A.S. - cia teismas dar nelabai apsisprende del nusikaltelio vardo ir pavardes??? Ar laukia dezutes?

SVolaciai,

Odar nori mums pakelti mokescius del siuksliu ,ar ne juokinga,vagys vogs o mes dar dadesim,

Jei visus

viarslynykus saudytu - koznas tikrai zinotu,uz ka!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS