Uostamiesčio pareigūnų dėmesio susilaukė nepilnamečiai: užfiksavo trylika pažeidėjų | Diena.lt

UOSTAMIESČIO PAREIGŪNŲ DĖMESIO SUSILAUKĖ NEPILNAMEČIAI: UŽFIKSAVO TRYLIKA PAŽEIDĖJŲ

  • 6

Prevencijos skyriaus pareigūnai uostamiestyje vykdė priemonę nepilnamečių daromiems pažeidimams išaiškinti.

Gegužės 1 dieną Klaipėdos apskr. VPK Prevencijos skyriaus pareigūnai vykdė priemonę, skirtą viešosios tvarkos pažeidimų prevencijai aktyvinti ir nepilnamečių daromiems pažeidimams viešose vietose išaiškinti. Pareigūnai uostamiestyje lankėsi jaunimo susiburti pamėgtose vietose, didžiausią dėmesį skirdami nepilnamečiams, kurie galimai vartoja ar turi alkoholinių gėrimų, tabako gaminių, psichotropinių ar narkotinių medžiagų išaiškinti.

Per priemonę užfiksuota 13 pažeidimų. Dėl vieno iš jų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (pagal LR BK 259 str.) – pas vieną 15 m. jaunuolį pareigūnai rado indelį su augalinės kilmės žalsvos spalvos, įtariama, narkotine medžiaga. Kiti 14 – 17 metų jaunuoliai viešose vietose rūkė arba turėjo elektronines cigaretes. Dėl 16 m. ir vyresnių asmenų padarytų pažeidimų pradėtos administracinės teisenos, konfiskuoti jų turėti rūkalai.

Policijos pareigūnai primena, kad pagal LR Tabako kontrolės įstatymą, asmenims iki 18 m. draudžiama ne tik rūkyti, bet ir turėti tabako gaminių. Už tabako gaminių turėjimo ar vartojimo pažeidimus Administracinių nusižengimų kodeksas numato įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 eurų. Pakartotinai padarytas pažeidimas užtraukia baudą nuo 50 iki 90 eurų.

Policijos pareigūnai priemones skirtas nepilnamečių daromiems pažeidimams užkardyti rengia nuolat, o šiltuoju metų sezonu jas rengti planuojama dar dažniau.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vistide

Nepilnameciai palaiko seimo pozicijos, o ypac plunksnuotu belyciu partijos politika.:)))

Audronė ožka

Ožiai

Audronė

@pk_salt instagrame purtykyt, tas brudas sunui pastoviai parduoda tuos visus buteliukus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS