Uostamiestyje siaučia vandalai: niokojamos sienos, dūžta stiklai | Diena.lt

UOSTAMIESTYJE SIAUČIA VANDALAI: NIOKOJAMOS SIENOS, DŪŽTA STIKLAI

Atšilus orams chuliganai vėl kartina klaipėdiečiams gyvenimą. Spalvotais grafičiais išterliotas naujai renovuotas daugiabutis – galvos skausmas ir išlaidos gyventojams.

Taikos prospekte neseniai atnaujintas 41-uoju numeriu pažymėtas devynaukštis jau spėjo nukentėti nuo vandalų.

Maždaug prieš mėnesį ant pastato sienos atsiradęs didelis ir ryškus grafitis buvo nuvalytas, tačiau vėliau objekto paviršių išmargino dar kelios keverzonės.

Kadangi pažeidėjai už savo veiksmus atsako tik retais atvejais, pašalinti tepliones tenka už pačių namo gyventojų pinigus.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų, dėl žalos išieškojimo į policiją kreiptasi nebuvo.

Apie grafičius pranešta Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis teigė išsiuntęs reikalavimą nuvalyti terlionę namą administruojančiai įmonei.

Tiesa, tokiais atvejais finansinė našta krenta ant visų gyventojų pečių, todėl ne visais atvejais pavyksta greitai susitarti dėl grafičių pašalinimo.

"Šiuo klausimu mieste vykdome patikrinimus, atliekame tyrimą, nustatome statinio priklausomybę ir namą administruojančiai įmonei, bendrijai ar savininkui surašome reikalavimą nuvalyti grafitį. Vieni reaguoja, kiti – ne. Kiekvienu atveju prašome namo savininko ar įmonės atstovų kreiptis į policiją, kad ši atliktų tyrimą. Pareigūnai turi savo duomenų bazę ir būna, kad tuos grafitininkus išaiškina", – tvirtino S. Valiulis.

Per šiuos metus kontrolieriai surašė per 30 reikalavimų nuvalyti terliones įvairiose miesto vietose. Iš jų tik trečdalis buvo įvykdyti.

Anot S. Valiulio, artimiausiu metu bus pašalintas ir skandalą prieš porą metų sukėlęs italo grafičių meistro darbas.

Tarptautinio gatvės meno festivalio metu užsienietis išmargino piliavietės rytinės kurtinos sieną neturėdamas tam sutikimo.

Kai klaipėdiečiai pamatė įspūdingą darbą, miesto bendruomenė skilo pusiau: vieni stojo ginti šio grafičio, kiti neslėpė pasipiktinimo.

Atsirado galimybė pasireikšti ir miesto politikams, kiekvienas dėstė savo poziciją.

Galiausiai buvo pradėta administracinė teisena.

Tąkart buvo leista neuždažyti grafičio vienerius metus, o teiseną pratęsti ir veiksmų imtis pasibaigus nustatytam 12 mėnesių terminui.

Tačiau pernai viena siena, ant kurios atsirado grafitis, po žiemos suskeldėjo.

Dėl gamtinių veiksnių arba rangovo broko atšoko tinkas, todėl statybininkai sugrįš tvarkyti sienos, o sykiu bus panaikintas ir grafitis.

Prasidėjus vasaros sezonui daugiau chuliganizmo atvejų fiksuojama ir Melnragėje, netoli jūros.

Prieš kelias dienas gyventojai pastebėjo išdaužtą autobusų stotelės laukimo paviljono stiklą. Jį teks tvarkyti miesto biudžeto lėšomis.

GALERIJA

  • Uostamiestyje siaučia vandalai: niokojamos sienos, dūžta stiklai
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

donc.

Atsakas i mentu savivale,o kaip musorams galima savivaliauti,kersiti jiems reikia!nuo vaizdo kameru padeda apsisaugoti anti cctv akiniai arba paprastas sketis,o nuo sargasuniu uztenka papilti zibalo buteliuka kad pamesu pedsaka NO JUSTICE NO PIECE!

Patarimas valdžiai

Daugiau stebėjimo kamerų ir visos blyatstvos padibaigs

o gal....?

jei valdžios vyrai vengia bausti chuliganus, tai gal jie patys panašaus mentaliteto?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS