Už gėjų niekinimą klaipėdietis sulaukė bausmės | Diena.lt

UŽ GĖJŲ NIEKINIMĄ KLAIPĖDIETIS SULAUKĖ BAUSMĖS

  • 63

Prieš keletą metų Europoje nuskambėjusioje istorijoje dėl dviejų vaikinų bučinio nuotraukos padėtas taškas.

2020 m. du LGBT atstovai laimėjo bylą prieš Lietuvą dėl esą teisėsaugos institucijų neveikimo tiriant homofobinės neapykantos kalbos atvejus internetinėje erdvėje.

Paaiškėjo, kad garsioje istorijoje teisėsaugai teko ieškoti jauno klaipėdiečio, kuris, dar būdamas nepilnametis, 2014 m. internete liejo įsiūtį po nuotrauka, kurioje užfiksuoti besibučiuojantys jaunuoliai.

Iš pradžių buvo atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą.

Tačiau praėjus nemažai laiko Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai paskelbė nuosprendį G. B., kuriam skirta bauda.

Byloje nustatyta, kad G. B., turėdamas tikslą viešai niekinti ir skatinti neapykantą prieš žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl seksualinės orientacijos, socialiniame tinkle „Facebook“ viešai po vartotojo P. B. paskelbta nuotrauka liejo įsiūtį.

Klaipėdietis paliko komentarus po nuotrauka, kurioje užfiksuotas dviejų besibučiuojančių vyrų vaizdas.

Internautas parašė vulgarių žodžių ir keiksmų, kuriais, pagal Lietuvos teismo ekspertizės centro specialisto išvadą, nuotrauką įkėlęs asmuo dėl lytinės orientacijos yra niekinamas, taip skatinama neapykanta visiems homoseksualams.

Kaltinamasis G. B. teisiamojo posėdžio metu pripažino savo kaltę ir paaiškino, kad viskas įvyko prieš daug metų, tuo metu buvo jauno amžiaus, todėl ir mąstė kitaip negu dabar.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, jog G. B. padarė vieną tyčinį nesunkų nusikaltimą, nukreiptą prieš asmens lygiateisiškumą ir sąžinės laisvę, iki šio nusikaltimo padarymo nebuvo teistas.

Klaipėdietis nusikaltimą padarė būdamas nepilnametis, tuo metu jam buvo 16 metų. Jis kaltę pripažino, tai byloje nustatyta kaip jo atsakomybę lengvinanti aplinkybė.

Todėl jam teismas skyrė 376,5 Eur baudą. Taip pat nuosprendžiu nuspręsta iš dalies patenkinti nukentėjusiojo pareikštą civilinį ieškinį, jam priteista 300 Eur neturtinei žalai atlyginti ir 500 Eur atstovavimo išlaidoms atlyginti.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (63)

to-Anonimas

suklydai- tavo Rašoje-PARAŠOJE.

per euronjus rodė kad Ugandoj

įvedė šiknadriskiams ir išk rypė liams baudžiamas bylas net mirties bausmes, vien dėl to, kad apsaugoti valstybės tradicinias šeimas, kurioms nepriimtinas toks gyvenimo būdas, va čia tai politikai, saugo savo valstybe, nes žino, kad kitur jie bus tik valkatos

Anonimas

Ukrajina LGBT ir žydų štabas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS