Vyro „pramoga“ su gyvūnu sukėlė pasibaisėjimą | Diena.lt

VYRO „PRAMOGA“ SU GYVŪNU SUKĖLĖ PASIBAISĖJIMĄ

Trečiadienį prie Šyšos upės, vadinamajame vaikų pliaže, poilsiavę šilutiškiai nustėro išvydę, kaip suaugę žmonės elgiasi su savo augintiniais. Viešumoje girtavusiems asmenims iškviesta policija.

Šilutėje veikiančios gyvūnų prieglaudos atstovai trečiadienį pasidalijo pribloškiančiais vaizdais.

Liudininkai pasakojo, kad šventinę dieną gamtoje iškylavę suaugę asmenys savo vaikų akivaizdoje girtavo, keikėsi, elgėsi neadekvačiai, atkreipdami aplinkinių dėmesį. Šalia buvo ir jiems priklausantys keturi šunys.

Panašu, kad nuo alkoholio apsvaigę šeimininkai visai įsismagino, ėmė elgtis agresyviai.

Kitoje upės pusėje buvusios merginos nufilmavo į vandenį grubiai bloškiamą gyvūną.

Nesumojusios, ką daryti šilutiškės nusiuntė vaizdo įrašą viešosios įstaigos „Šilutės beglobiai“ vadovei Rimutei Vismantienei. Moteris paliepė nedelsiant skambinti policijai.

„Akivaizdžiai smurtaujama prieš gyvūnais, o policija neįžvelgia žiauraus elgesio? Košmaras. Keli suaugę žmonės neblaivūs viešoje vietoje, su jais – ir nepilnamečiai vaikai. Keturi gyvūnai. Vaiko teisių apsaugos tarnyba neiškviesta, apsieita tik su protokolu? Kas vyksta? Negi mes tokie bejėgiai? Buvo grasinimų susidorojimu, teko laikytis net atstumo nuo šių baisių žmonių. Rizikuojame ne tik gyvūnų sveikata, bet ir savo. Ginti, saugoti, padėti. Šie žodžiai lieka tik žodžiais“, – apmaudavo prieglaudos atstovai.

Kas vyksta? Negi mes tokie bejėgiai?

Į įvykio vietą išskubėjusios R. Vismantienės teigimu, nedidelio šunelio šeimininkai teisinosi „taip maudantys savo augintinius“.

„Prie upės poilsiavo kelios šeimos, kiekviena jų turėjo po gyvūną. Faktiškai visi šuneliai prižiūrėti, apkirpti, su pavadėliais, apykaklėmis, tačiau šeimininkai – girti. Aplinkiniai buvo pakraupę, nes iš jų pusės – labai daug agresijos, keiksmažodžių, gąsdinimų“, – baisėjosi pašnekovė.

Policijos pareigūnams girtavę asmenys jau yra žinomi, tačiau jokių realių veiksmų esą imtasi nebuvo. 

„Buvo pasakyta, kad šuo nenukentėjo, jis nesužalotas ir jokio čia smurto nėra. Ir viskas. Paliepėme lėbautojams susirinkti daiktus ir eiti namo“, – sakė R. Vismantienė. 

Pasak Šilutės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkės Jurgitos Nausėdienės, pranešimas į bendrąjį pagalbos centrą apie minėtą įvykį Pylimo gatvėje gautas gegužės 1-ąją 14.49 val.

Pareigūnams atvykus į nurodytą vietą visi kompanijoje buvę asmenys tvirtino, kad šuo į vandenį buvo įmestas siekiant jį išmaudyti.

Smurtu prieš gyvūną kaltinamas vyras įpūtė 1,19 promilės.

„Šuns savininkė nurodė, kad jos draugas šunį išmuilino ir, norėdamas jį išmaudyti, įmetė į vandenį, šuo buvo su pavadėliu, kad jį būtų lengviau pagauti, kai pabėga. Šuns savininkės draugas, pasakodamas apie šuns maudymą, pridūrė, kad šuo bijo vandens ir jis tokiomis maudynėmis nori šunį pripratinti prie vandens, nurodė, kad šunį metė tris kartus ir paskui jį pririšo prie krūmo šalia savo buvimo vietos. Jų pasakojimus patvirtino ir kiti įvykio vietoje buvę asmenys“, – komentavo viršininkė. 

Pasak Šilutės rajono policijos komisariato atstovės, viešosios įstaigos „Šilutės beglobiai“ darbuotoja, apžiūrėjusi šunį ir pakalbėjusi su savininke bei jos draugu nusprendė šunį palikti šeimininkų globai.

Pareigūnams atvykus į įvykio vietą į vandenį mestas rudos spalvos nedidelis šuo buvo pavadėliu pririštas prie krūmo.

Esą apžiūrėjus gyvūną per atstumą nuspręsta, kad jis – be išorinių sužalojimų.

Dėl įvykio pradėta administracinė teisena.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

tokie asmenys pirma tyčiajosi iš gyvūnu

po to ji daužys , žudys kaip Strazdauskaite ,kaip Matuka -- policija skatina juos tokiu elgesiu

GAILA

kartais tikrai susidaro įspūdis, kad policijos vyrai netoli nuo tų padugnių. O šiaip jau Šilutė galėtų būti labai fainas miestas, jei ne visur sužvėrėję pijokai. Gaila, kad policija pas mus ne tokia objektyvi ir uoliai įstatymą vykdanti kaip pvz. JAV

joska

te ko gero savi is policijos lebavo-tai ko noret?Paziurekit kaip USA tvarkosi POLICIJA su padugnem!Na cia matyt savi......chvogeriu krasta matyt...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS