Žvejai ant ledo šaukėsi pagalbos | Diena.lt

ŽVEJAI ANT LEDO ŠAUKĖSI PAGALBOS

Nors skelbiama, kad ledas ant vandens telkinių netvirtas ir ant jo lipti pavojinga, dalis žvejų į tokius įspėjimus nekreipia dėmesio. Keliems poledinėms žūklės aistruoliams teko šauktis specialiųjų tarnybų pagalbos.

Bendrasis pagalbos centras pranešimą, kad ant Kuršių marių ledo ties Neringa žvejojantiems vyrams reikia pagalbos, gavo šeštadienį apie 13 val.

Žvejai nurodė, kad maždaug už 20–30 metrų nuo Rusijos sienos atsivėrė plyšys ir jie negali grįžti į krantą. Vyrai prašė juos „nukelti“ nuo ledo.

Į pagalbą išskubėjo pasieniečių laivas „Christina“. Vyko ir vienas ugniagesys-gelbėtojas. Skubant pas žvejus, gautas pranešimas, kad pagalbos nebereikia. Vyrai išsikapstė patys.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Vytautas Kasparaitis įspėjo, kad lipti ant užšalusių vandens telkinių draudžiama.

„Tai labai pavojinga. Negali būti net kalbos apie lipimą ant ledo. Ypač, kai vyrauja tokie permainingi orai – šviečia saulė, pašąla. Esant tokioms oro sąlygoms, greitai susidaro properšos. Žmonės, kurie nepaiso tokių įspėjimų, rizikuoja savo gyvybėmis“, – pabrėžė V.Kasparaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Kas nera tikri zvejai as manau isvis neturetu komentuoti cia nes toki komentarai kur zveja dalbajobu vadina, uz tai kad jis zvejodamas atskilo nuo kranto tada jei norit kazka pikto kalbeti kalbekit jiems i akis,, juk zvejyba tai azartas daugelio zmoniu atveju tai pragyvenimas ir ta dauguma masto man nieko nenutiks kaip ir mes patys mastom ai va cia pralysiu,,, poto oi ble nepralindau,, as pats zvejoti megstu mano tevas zvejys aisku nerizikuoja mano tevas taip as pats jau ne vienus metus ir meskeres rankoi nelaikiau taip jau susikloste, bet zinau ir suprantu zmones nes ne visi mes vienodi tad manau komentuojam bet neizeidinejam nes patys irgi bunam neblogi kartais

Werbung

Sekmadienį vakare Christina ištraukė nemažai žmonių , sraigtas užfiksavo daugiau besmegenių ant ledo, kai skrido nuo Atmatos upės iki Nidos miesto. Uždėti baudą kaip vieną minimalią algą žvejams už tai kad spjauna į draudimus.

Audrius

Werbung. Man idomi tavo nuomuone ka tu zinai? Ar tik is straipsniu parasytu gali diskutuoti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS