Apleistos mašinos virsta šiukšlynais | Diena.lt

APLEISTOS MAŠINOS VIRSTA ŠIUKŠLYNAIS

Apleisti, nenaudojami automobiliai pametami ne tik daugiabučių namų kiemuose, bet ir viešose miesto erdvėse. Šiukšlynais virtusių mašinų, kurios darko miesto veidą, savininkų bausti neskubama.

Šilutės plente, aikštelėje prie buvusio mėsos kombinato, kur veikia daug įvairių parduotuvių, nežinia kiek laiko stovi apleistas sunkvežimis.

Be didelio vargo galima nustatyti, kad transporto priemonė priklauso įmonei „Valentino langai“. Sunkvežimis su priekaba papuoštas šios bendrovės pavadinimu.

Niekam nereikalinga mašina virto šiukšlynu. Į transporto priemonės priekabą prikrauta įvairių senų, naudoti netinkamų rakandų, padangų, buitinių atliekų. Mašina jau apaugusi žole.

Šioje aikštelėje stovi ir daugiau apleistų transporto priemonių.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis tvirtino, jog dėl šios mašinos nusiskundimų nėra gauta, tačiau situacija žinoma.

„Žinau tą transporto priemonę. Kiekvieną rytą pravažiuoju. Jos imsimės, kai vėl vykdysime patikrinimus dėl nelegalios reklamos Šilutės plente. Tada nubausime. Šio automobilio savininkui sankcijos gresia ne tik už apleistos mašinos laikymą, bet ir nelegalią reklamą. Neturime pajėgų. Visą vasarą dirbu vienas“, – aiškino vedėjas.

M.Poimanskio teigimu, dažniausiai nusiskundimų sulaukiama dėl apleistų automobilių daugiabučių namų kiemuose, kurie užima vietą. Atvejai, kai jos paliekamos viešose erdvėse, reti.

„Jei aikštelės savininkas norėtų, tai susitvarkytų“, – tvirtino M.Poimanskis.

Baudos už techniškai netvarkingos mašinos laikymą siekia nuo 200 iki 400 litų, už nelegalią reklamą nuo 500 iki 1000 litų.

Apie kieme ar viešose erdvėse stovinčias apleistas, nenaudojamas mašinas reikia pranešti Viešosios tvarkos poskyriui telefonu 39 60 19 arba elektroniniu paštu: marius.poimanskis@klaipeda.lt. Nurodyti reikia adresą, kur mašina yra, valstybinius jos numerius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS