Rugsėjo 5-oji Klaipėdoje | Diena.lt

RUGSĖJO 5-OJI KLAIPĖDOJE

  • 1

Posėdis I. Šiandien 15 val. nuotoliniu būdu vyks Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdis. Darbotvarkėje numatyti šeši klausimai. Tiesioginė posėdžio transliacija vyks ir internetu.

Posėdis II. Rytoj 13 val. taip pat nuotoliniu būdu posėdžiaus Sveikatos ir socialinių reikalų komitetas. Darbotvarkėje numatyta dešimt klausimų. Tiesioginė posėdžio transliacija vyks internetu.

Užsiėmimas. Rugsėjo 8 d. 17 val. Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Vaikų padalinyje (Danės g. 7) vyks muzikinis užsiėmimas mažiesiems. Užsiėmimą ves muzikos terapeutė Vita Glinskytė. Vyks įvairūs muzikiniai žaidimai, šokiai, bus dainuojama, klausoma muzikos ir kitų garsų.

Pristatymas. Rugsėjo 9 d. 17 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyks vokiečių kilmės rašytojo, ekonomisto, socialinių mokslų habilituoto daktaro, profesoriaus Roko Flicko naujausios knygos "Kur upė Šyša teka" pristatymas. Tai septintasis autoriaus romanas, kuris yra biografinis pasakojimas apie dvi garsias XIX a. antros pusės – XX a. pradžios Prūsų Lietuvos asmenybes.

Paroda I. Iki rugsėjo 11-osios Prano Domšaičio galerijoje galima apsilankyti dailininko Horsto Skodlerrako paveikslų parodoje. Daug keliavęs ir matęs daug peizažų, savo įspūdžius menininkas perteikė teptuku, pieštuku arba raižymo adata. Taupiai pavaizduotos peizažo tolumos H.Skodlerrako darbuose primena jo mokslus pas peizažistą Alfredą Partikelį (1888–1945) Karaliaučiaus dailės akademijoje 1937–1939 m.

Paroda II. Iki rugsėjo 20-osios I.Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galerijoje (J.Janonio g. 9) visi kviečiami apsilankyti ekslibrisų parodoje "Žydų kultūros pėdsakai". Parodoje eksponuojami skirtingais laikotarpiais sukurti žydų ir lietuvių tautybės menininkų ekslibrisai, juos atrinko Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Knygos grafikos centras ir Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondas.

Naujagimiai. Per savaitgalį pagimdė 7 moterys. Gimė 2 mergaitės ir 5 berniukai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Galiu pasakyti apie vieną Bagdonavičių

Tupėjo departamente prie Švietimo ir mokslo ministerijos. Toks bjaurus prasmirdęs. Nieko neveikė tik domėjosi kokio ir kiek nekilnojamojo turto turi kuri mokslo, studijų ar tyrimų institucija. O turto nekilnojamojo apimtys tikrai įspūdingos . Ir nė vieno pastato niekada nepriklausė žydams. Niekada. Vargšas Bagdonavičius krapšto sėdėdamas nosį ir prakaitavo, smarvė sklido visame departamente. Labai domėjosi kaip švietimo ir studijų institucijų pastatus padaryti nusavinti ir pervesti į valstybės turto fondą o iš ten jau galima aukciono keliu net iš šūdvežių kilusias idiotai žydui kokį dvariuką perdirbti. Bjaurus buvo. Galiausiai į departamentą darbo metu atsivedė dukrą. Parodyti. Pastatė salėje kur buvo pianinas ir ji atseit dainavo. Išsigando tarnautojai. Atvedė apžėlusį gyvulį. Bjaurų dvokiantį gyvulį. Ir tas gyvulys bliovė. Mūsų klausė Bagdonavičius, ar netrukdo dirbti. Mandagiai patylėjom.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS