Kalėdos bus baugios | Diena.lt

KALĖDOS BUS BAUGIOS

Buvau nuėjęs apžiūrėti Teatro aikštės, kurią visi taip giria. Tačiau net dienos metu man ten pasirodė gana baugu. Vietoj kalėdinės, miesto centre nuotaika – labiau vaiduokliška. Aikštėje groja prislopinta muzika, sukurianti labai keistą atmosferą. Gal čia toks tikslas – visus išgąsdinti, kad nebelįstų į miesto centrą ir izoliuotųsi namie?

Miestietis

Skyla sienos

Rimkuose niekada netrūksta problemų – tai keliai duobėti, tai tarša sklinda, tai traukiniai per naktis daužosi. Vien geležinkelis sukelia tiek galvos skausmo visam rajonui. Ne tik garsas ar vibracija, bet ir labai realūs padariniai pastatams. Ypač nukenčia arčiausiai geležinkelio gyvenantys žmonės. Jau seniai pradėjo trupėti sienos pastato, kuris stovi visai šalia bėgių. Nesąžininga, kad miestiečiai turi kentėti dėl nesutvarkytos infrastruktūros.

Nepatenkintas skaitytojas

Neskaito taisyklių?

Taisyklės vis griežtinamos, bet žmonės ir toliau jų nepaiso. Kai buvo pranešta, jog dauguma parduotuvių užsidarys, visi supuolė apsipirkti. Jau ir prieš tai buvo daug žmonių, vaikštančių be kaukių, o šiomis dienomis dar teko iškęsti ir grūstis. Parduotuvėse visi trinasi vieni prie kitų, neįmanoma palaikyti saugaus atstumo. Tai nesaugu ir nelogiška. Juk jei žmonės nepatenkinti, kad pratęstas karantinas, tegul laikosi taisyklių ir nebereiks ilgai dėl jo kankintis! Norėčiau, kad jaunesni žmonės labiau gerbtų vyresnius ir leistų mums saugiai apsipirkti maisto prekių parduotuvėse. Juk mes esame rizikos grupėje ir turime labiau saugotis. Gerbkime vieni kitų erdvę.

Vytas

Padėtis kelia nerimą

Šiomis dienomis dėl blogėjančios padėties jaučiu labai daug nerimo. Žiniose nuolat matome ir girdime apie prastėjančią situaciją. Jau esu sirgusi "korona", taip pat esu rizikos grupėje dėl diabeto. Todėl jaučiuosi labai nesaugiai ir nuolat bijau dėl savo ir namiškių sveikatos. Galvai suskaudus ar prasčiau pasijautusi pradedu panikuoti, jog vėl susirgau. Visiškai sutinku, kad reikia griežtinti taisykles, bet taip pat būtų neblogai ir ramiai išsimiegoti.

Milda

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Romas

O, pensininkai pabudo. Ir kas nepatinka atsakyme Vytui ?

Tam Vytui

Pritariu nuomonei, ko tie seniukais pasivadine slampineja, jiems gi nesimiega, pailseje, tai rasoma ir primygtinai siuloma apsipirkti iki 10 val. ryto arba vakare, beje tenka matyti , kaip renkasi vaisius - baisu matyti, kiekvienas paspaudomas, apiupinejamas, netgi slykstu.....dar mat jiems blogai, gauna pensijas laiku, turi stogus virs galvos,ir dar sugeba rasineti nepatenkinti. Ka daryti jaunimui?

Vytui

"Norėčiau, kad jaunesni žmonės labiau gerbtų vyresnius ir leistų mums saugiai apsipirkti maisto prekių parduotuvėse. Juk mes esame rizikos grupėje ir turime labiau saugotis. " Aš jau pats netoli to amžiaus, kai vadins pensininku ( ar senjoru ). Bet, gerbiami vyresnio amžiaus žmonės. Jūs maisto prekių parduotuvėse apsipirkinėkite, o ne gastroliuokite tarp lentynų ten-atgal, apžiūrinėdami ir čiupinėdami ir tai, ko jums gal ir reikia, ir to, ko jums visai nereikia. Jeigu jau norite, kad jus gerbtų, tai gerbkite ir jūs kitus. Atėjai, apsipirkai ir išėjai. Nereikia daryti parduotuvių susitikimų vieta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS