Kas sutramdys benamius? | Diena.lt

KAS SUTRAMDYS BENAMIUS?

Klaipėdoje turime dvi tarnybas, kurios prižiūri mieste tvarką: policiją ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus valdininkus. Puikiai žinome, kaip greitai jie prisistato, kai žmogelio mašina kieme netelpa ir bent vienu ratu ją šeimininkas pastato ant žolyno ar šaligatvio. O va paprastos bjaurasties Liepojos gatvėje prie parduotuvės nėra kam sutramdyti. Prie parduotuvės, kur netoli yra picerija ir senjorų turgeliu vadinama prekyvietė, nuolat trinasi dvokiantys, amžinai apgirtę benamiai. Vienas sėdi vežimėlyje. Jie vis zuja ir zuja tai į parduotuvę, tai atgal. Žmonės karantino metu raginami likti namuose, kuo mažiau susidurti su kitais asmenimis, kaip įmanoma rečiau vaikščioti į parduotuves. Ogi šitie apduję žmogystos, kaip užsukti, vis parduotuvės tarpduryje trinasi. Kas gali juos išvaikyti?

Stasys

Namas vis dar mirksta

Jau prieš porą metų "Klaipėda" rašė, kad Minijos gatvės 1-uoju numeriu pažymėtas namas palijus mirksta aptaškytas pravažiuojančių mašinų. Kaip taip gali būti, kad niekam neateina protinga mintis, kaip išspręsti tokį menką reikalą? Ar sunku šioje vietoje pastatyti plastmasinę ar metalinę tvorelę arba gatvėje padaryti nutekėjimą taip, kad šioje vietoje netelkšotų bala? Jei tik Miesto tvarkymo skyriaus žmonės imtųsi, tai ir padarytų tą darbą. Bet, matyt, nėra kam pavedimą duoti.

Vytas Tamošiūnas

Kitur protestuoja, mes tylime

Kai laikraštyje pasirodo Sauliaus Pociaus komentaras, man būna šventė. Jis rėžia tiesiai šviesiai, kartais net stipresnį žodį pavartoja. Aš visu 100 proc. pritariu jo nuomonei apie savimi pasirūpinusią dangoraižio savininkę. Ir man nuostabu, kodėl mes, lietuviai, tokie išsižioję. Kitose šalyse žmonės nebijo protestuoti. O mes tylime. Mano nuomone, tai moteriai ne papildomas išmokas reikia mokėti, o konfiskuoti viešbutį. Tikra nesąmonė už intymius malonumus duoti tokį didžiulį turtą, juk tas viešbutis buvo valstybės. Poniai vis mažai ir mažai, dar ir iki grabo lentos kiekvieną mėnesį pinigų norėtų. O S. Pocius tegu rašo nieko nebijodamas mūsų džiaugsmui ir begėdžių paniekai.

Zofija

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS