Klasikas nusipelnė gyventi geriau | Diena.lt

KLASIKAS NUSIPELNĖ GYVENTI GERIAU

Visai nieko nebegirdėti apie K.Donelaičio aikštės pertvarką. Nejaugi dabar visą laiką ir bus tie seni šaligatviai, išlaužyti suolai ir paramstyti seni medžiai? Juk tai yra viena reprezentacinių miesto vietų. Ji turi būti atnaujinta. Pirmiausia neturi likti pavojų keliančių medžių, nereikia laukti, kol užvirs ant klasiko paminklo. Taip pat reikėtų pakeisti ir suolus. Kažkada jie tikrai buvo estetiški ir derėjo prie šios erdvės, tačiau dabar tai tiesiog medienos laužas, darantis gėdą miestui. Manau, reikėtų pagaliau ryžtis rimtam sprendimui. Pažiūrėkite, kaip šiuolaikiškai atrodo Vydūno paminklas. Gal ir K.Donelaičiui skirtasis nusipelnė gyventi geriau?

Laima

Sako, kad neišleidžia į bažnyčią

Į mane kreipėsi nakvynės namų gyventojai. Jie prasitarė, kad neva dabar jų neišleidžia pasivaikščioti, neišleidžia į bažnyčią. Maisto esą atgabena tik vieną kartą per savaitę, o pavasarį per karantiną atveždavo bent tris kartus. Negaliu nuneigti, nakvynės namų gyventojai gali trumpam išeiti nusipirkti maisto, bet tų benamių gyvenimas ir taip sunkus, o dabar, kaip patys sako, kažkodėl dar ir atvežamas maisto davinys sumenko. Jei tai tiesa, tai kodėl, dėl kokių priežasčių taip yra?

Skaitytojas

Už duobes kelyje – į kalėjimą?

Perskaičiau straipsnį "Kelionė į Nidą – per duobes" ("Klaipėda", 2020 12 02) ir kraujas užvirė. Kas, sakykite, dabar bus kaltas, kad žmogus duobėje perkirto padangą, sulaužė originalų ratlankį, žala – 200 eurų? Gerai, kad dar dantų neišsidaužė. Žmonės važiavo S klasės mersedesu, kuris turi labai jautrią pneumatinę važiuoklę, todėl tikėtina, kad gerokai didesnės problemos mašinos savininko dar laukia ateityje. Ir kainuos jau ne šimtus, o tūkstančius eurų, nes tokios važiuoklės remontas yra itin brangus. Aš jo vietoje paduočiau į teismą valstybę, Prezidentą, premjerą, susisiekimo ministrą, savivaldybę ir Kelių direkciją. Toks aplaidumas šiaip jau turėtų būti baudžiamas kalėjimu, ne tik baudomis, kurias paprastai tokiais atvejais priteisia teismai.

Stasys

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Bronislovas

Donelaičio aikštėje reikėtų visus medžius iškirsti nes jie yra seni, o vietoje leisti miestiečiams pastatyti KRYŽIŲ. Tai būtų labai gražu ir visiems patiktu be to valdžiai nieko nekainuotų, nes žmonės statytų už savus pinigus. Aš pastatyčiau 3. Už Lietuvą. Už tautą, Už Sąjūdį.

pensininkė

oho tikra sanatorija nakvynės namai dar ir maisto duoda o sąžiningas žmogus iš pensijos vos pragyvena ir jie dar drįsta skųstis dėkotų o ne skūstusi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS