Mokykimės iš latvių | Diena.lt

MOKYKIMĖS IŠ LATVIŲ

Negaliu pakęsti isterikų, kurie daro tragediją dėl apribojimų, kurie įvedami dėl vis labiau plintančio koronaviruso. Kas per tuštybė? Juk jei sustatytume į vieną būrį mirusiuosius nuo COVID-19, jau būtų didelė minia. Ar ketinate ją papildyti? Kodėl žmonės nenori paieškoti džiaugsmų namuose, ramybėje? Kodėl nenori pasinaudoti proga paskaityti knygas, pabūti su namiškiais? Kalėdų dar bus labai daug, bet mes jų dėl savo atsainumo galime nebepamatyti. Mokykimės iš latvių. Jie nebijo apriboti gyvenimo ir šventiniam laikotarpiui. Jų dar mažiau nei mūsų, lietuvių. Spėju, kad latviai vertina kiekvieną savo tautietį. Kodėl mes nenorime pasekti jų pavyzdžiu?

Kamilė

Moters liudijimas sujaudino

Visiškai atsitiktinai, skenuodama savitarnos kasoje prekes, išgirdau trumpą jaunos moters ir jos pažįstamo vyro pokalbį. Man pasirodė, kad jie – bendradarbiai. Atkreipiau į juos dėmesį, kai vyras, priėjęs prie moters, pasisveikino: "Labas, korona." Net sutrikau. Mano įtarimą, kad ši moteris serga ar gal sirgo, patvirtino jos pačios žodžiai. Ji pasakė, kad jau nebėra užkrato nešiotoja, o paklausta, kaip jautėsi, atsakė trumpai: "Geriau neprimink." Nors moteris buvo su kauke, iš jos mimikos ir kūno kalbos supratau, kad jai tikrai buvo sunku sirgti. Tokia smulkmena, bet labai mane paveikė. Dabar noriu dar labiau saugotis. Esu gerokai vyresnė už tą moterį.

Aldona

Prašyčiau daugiau pagarbos

Kai miršta koks nors garbus, daugeliui žinomas asmuo, aš vis nustembu, kaip žmonės reiškia savo apgailestavimą. Ypač feisbuke. Dažnai niekam nežinomas, paprastas interneto vartotojas leidžia sau velionį pavadinti tiesiog vardu ir retoriškai kreiptis vienaskaita. Žmogelis negali nei intelektu, nei pasiekimais lygintis su velioniu, o leidžia sau tokį familiarumą. Kas ir kada taip sugalvojo? Kodėl? Gal čia kokių estrados žvaigždžių, kurie nuo scenos kreipiasi į minią: "Labas, Klaipėda!", mėgdžiojimas? O gal tai tiesiog paprastas neišmanymas. Nejauku nuo tokio banaliai primityvaus elgesio.

Eleonora

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Praeivė

Pritariu Kamilei. Girdime priekaištus valdžiai, medikams ir dar kažin kam, bet tik ne sau. Žmonės, prisėskit ir pamąstykit. Negi sunku vienus metus pagyvent nesiveliant į tą tuštybės mugę? Negi pasipuikavimas kelione svarbiau nei kažkieno gyvybė? Negi numirsit, jei vienus metus neišvažiuosit slidinėti? Visus tokius nepatenkintus siūlyčiau apsivilkus visą medikų amuniciją tiesiog vieną dieną padirbėti su sunkiai sergančiais covid'u. Padėsit juos perrengt, nupraust, lovoje paverst, basoną išnešt. Gal tada suprasit, kad ne viskas taip paprasta. Dar vienas blogas dalykas su tuo virusu, kad atrodo lengvas, besimptomis persirgimas visgi palieka pėdsakus organizme ir neaišku kada pasireikš pasekmės. Sustokim, susitelkim ir būkim protingi!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS