Už Baltarusiją nėra nieko svarbesnio! | Diena.lt

UŽ BALTARUSIJĄ NĖRA NIEKO SVARBESNIO!

Apmaudu ir gėda dėl visų tų, kurie sekmadienį nedalyvavo Baltarusijos palaikymo renginiuose. Tikri šalies patriotai susirinko Klaipėdos gatvėse, kad vėl stotų į Baltijos kelią. Tačiau buvo ir tokių, kurie, matydami visą tą judėjimą, sėdėjo kavinėse, tįsojo ant suoliukų. Mačiau, kaip kažkoks, matyt, labai jau svarbus veikėjas savo juodu, išskirtiniu limuzinu "Jaguar" pravažiavo krantine pro renginyje dalyvavusius klaipėdiečius. Tuo metu skambėjo baltarusių Atgimimo himnas. Suprantama, gal ne visiems patiko, kad tą akciją Lietuvoje organizavo vienos partijos nuolankiu tarnu laikomas TV laidų sumanytojas, tačiau Baltarusijos laisvės siekis svarbesnis už vietinės reikšmės principus. Dabar nėra svarbesnio klausimo už Baltarusiją, ir poziciją privalo pareikšti kiekvienas.

R. Limantas

Įtaria intrigėlę

Sekmadienio vakarą per televiziją žiūrėjau baltarusių palaikymo koncertą Medininkų pilyje. Išties įspūdingas reginys. Tik susidarė įspūdis, kad parteryje sėdėjo ponai ir turtuoliai, o už pilies sienų atitverti grotomis grūdosi paprasti žmonės. Dar krito į akis tai, kad iškart po to, kai koncertavo Jurgis Didžiulis, kalbą rėžė Edmundas Jakilaitis. Na, visi Lietuvoje žino, kad jie bylinėjasi tarpusavyje. Intrigėlės?

Lina V.

Klaipėda – ne kaimas su gaidžiais

Per vieną Klaipėdos radiją nuolat girdžiu tokią moters sakomą frazę: "Ar girdėjai gaidžius giedant? Tai labas rytas". Niekaip negaliu suprasti, kodėl trečias pagal dydį Lietuvos miestas turi klausytis tokių šaukinių. Ką tuo norima įrodyti, gal, kad Klaipėda yra kaimas? Na, ne kaimas Klaipėda, tikrai ne kaimas, o miestas. Ir visais laikais buvo miestas. Gal tokios frazės ir tiktų Pravieniškių radijui, tačiau Klaipėdoje jis tikrai kelia tik nusistebėjimą. Labai nesolidu ir kvaila.

Rimas

Kokias gatves remontuos?

Labai norėčiau sužinoti, kokias dar gatves mieste remontuos šiemet  ir kitų metų pirmąjį pusmetį. Labai gerai, kad remontuojamos gatvės, tai yra pagirtina, tačiau būtų gerai iš anksto žinoti, kokios jos bus atnaujinamos.

Klaipėdietis

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Infantiliam kvailam jaunimui ar egzaltuotom moterėlėm kad tik pažvygaut už ką nors. O mes puikiai suprantam, kad Baltarusijoj užsienis bando įvykdyt valstybės perversmą ir tokių dalykų neremiam.

Limantui

jeigu tamsuoliai nežinantys kas iš tikrųjų dedasi, puola triesti ir patampa politikų ieškančių saves pasireklamavimo įrankiais, tai nereiškia kad visi lietuviai aplink toki glušai.

Kitas klausimas

Valstybe tai teritorija, KALBA, Raštas,tikejimas , identitetas ir t.t.Tai kokia yra Baltarusija šiuo požiūriu, p. Limantai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS