Yra juk skirtumas | Diena.lt

YRA JUK SKIRTUMAS

"Karštame telefone" pirmadienį perskaičiau Sofijos iš Palangos komentarą apie kurorto J. Basanavičiaus gatvėje šokantį vieną asmenį, kuris taip neva užsidirba pragyvenimui. Kažkodėl palangiškė puolė pateisinti tą vyruką ir net vadino jį neįgaliu. Aš žinau, apie kokį asmenį čia kalbama – apie maždaug 20 metų jaunuolį, kuris, į Palangos brodvėjų atsitempęs kolonėlę su garsiakalbiais, vis ima ten darkytis, neva šoka. Tai vyksta truputį už vadinamosios gėjų kavinės, einant jūros tilto link. Baisu žiūrėti. Žmonės stovi, juokiasi. Taip susidaro prielaidos patyčioms. Sofija iš Palangos kažkodėl minėjo, jog tas asmuo yra neįgalus, tačiau nepaminėjo, kad tai psichikos negalia. Yra juk skirtumas.

Turėtų pusę algos grąžinti į iždą

Tragiški egzaminų rezultatai yra ne moksleivių, o labai prasto, aplaidaus mokytojų darbo įvertinimas. Tiesiog taip pikta, kad negaliu. Jei jie dirbtų taip uoliai, kaip streikuoja ir landžioja pro ministerijos langus, tai ir rezultatai būtų ne tokie, kokius šiemet matome. Tai tragedija, baisu. Ir atleisti už tokį aplaidų darbą šįkart negalima. Manau, jie turėtų grąžinti į biudžetą pusę savo algų. Gal tai priverstų pedagogus susimąstyti.

Pasipiktinusi mama

A.Veryga – nekaltas?

Manau, kad nei A. Verygos, nei jo viceministrės tikrai nereikia bausti. Čia STT ir vėl persistengė. Ta byla tikrai subliūkš, kaip ir visos kitos. Juk tuo metu tikrai buvo ypatingas metas, sparčiai plito virusas ir skubiai reikėjo imtis atsakomųjų veiksmų. Tie žmonės ir ėmėsi. Akivaizdu, kad nei A. Veryga, nei viceministrė neketino ko nors bloga padaryti, tiesiog stengėsi kuo greičiau gauti Lietuvai labai reikalingų prekių. Svarbiausia, kad jas gavo. O tarnybos šitaip, atsiprašant, atsidėkojo.

Triufaldinas iš Bergamo

Nebereikia griežtų draudimų

Va, praėjusią savaitę "Klaipėdoje" perskaičiau, jog mirtinai girtas žmogus vėl vairavo automobilį. Susidaro įspūdis, kad kuo griežtesnės yra bausmės už vairavimą apsvaigus, tuo daugiau tų girtuoklių. Manyčiau, kad dabar atėjo laikas draudimus pakeisti į ne tokius griežtus, tai turėtų girtųjų kreivę pakreipti į kitą pusę.

Petras

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

PIRMIAUSIAI TEGUL SUPERTĖVAI SAVO VAIKAMS PADEDA UKDYTIS,O NE MOKYTOJAMS VERSTI KALTĘ.PIRMIAUSIAI TĖVAI TURI IŠMOKTI GERBTI KITĄ SUAUGUSĮ ŽMOGŲ,TADA IR JUOS GERBS,IR MOKYTOJO ŽODIS BUS ŠVENTAS.O DABAR TIK MOKYTOJAI IR MOKYTOJAI...ATSIBUSKIT...PADIRBĖKIT SUAVIŲ BANDA NORS VIENĄ DIENĄ,TAI ŽINOSIT KAIP SMAGU IR PATYS PRAQŠYSIT VALDŽIOS,KAD KELTŲ ALGAS.KRŪVIAI NEŽMONIŠKI,O DAR VISAŽINIAI TĖTUŠIAI IR MOTUŠĖS...

Pasipiktinusiai mamai

Kažkada mokytojai net knygų, lavinimo medžiagos neturėjo,patys Važiuodavo į vilnių kad kažką mokyklai iškaulytų. Jei vaikas neišmokdavo namų darbų tai palikdavo po pamokų (ko visi baisiai nenorėjo..) Pamokose nuolat sėdėdavo vertintojai ar tikrintojai iš ministerijos ar pats direktorius. O jeigu jau visai nesimokydavai tai kviesdavo tėvus kurie po tokių pokalbių gerai įkrėsdavo proto. Pirmiausia rimtu pokalbiu o vėliau beržine koše. Dabar vaikams reikia pirkti testų knygutes, krūvą visokių kitų priemonių, o jei neišmoksti - tavo reikalas..Tėvai turės galų gale kyšį nešti jei norės kad mokytoja užsiimtų su mokiniu papildomai. Neneš, tai ir taip tiks. Niekas nesuka dėl to galvos.

S.S.S.

Dėl mokytojų tai čia kaltės tikrai yra. Mano vaikams irgi vyko pamokos nuotoliniu. Tai ten normaliai mokytojai pravesti pamoka ir išsiaiškinti be šansų. Tai vienas repliką numeta tai kitas, daugiau kaip puse neišgirsta ir t.t. Teims kas nesimokino iki nuotolinio, tai jiems vienodai, bet kiti kenčia ir mokytojams vienodai, nepatinka atsijungia ir viskas. O tai pamoka taip ir lieka ne iki galo išaiškinta. O nurodymas, kad savarankiškai išnagrinėti temą tai čia ne mokslas. Visada mokytoja pirma temą turi išaiškinti pilnumoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS