„123456“ – ir toliau populiarus | Diena.lt

"123456" – IR TOLIAU POPULIARUS

Jungtinės Karalystės nacionalinis kibernetinio saugumo centras išnagrinėjo viešąsias duomenų bazes ir jų slaptažodžius.

Pačių nepatikimiausių slaptažodžių lyderiu ir toliau išliko skaičių kombinacija "123456". Šis šešetukas, kurį naudoja 23 mln. žmonių, pirmauja daugybę metų.

Antroje vietoje – slaptažodis "123456789". Jį turi pasirinkę 7,7 mln. naudotojų. Trečioje vietoje – žodis "qwerty" (3,8 mln.).

Į penketuką dar patenka slaptažodžiai "password" (3,6 mln.) ir banaliausia skaičių seka "1111111" . Vienetukai "saugo" 3,1 mln. žmonių duomenis.

Taip pat dažnai sąskaitos saugomos futbolo klubų, muzikos grupių ir puslapių savininkų pavadinimais.

Masalas – bankomatai

Masalas vagišiams yra ir grynuosius pinigus išmokantys bankomatai. Jie į dėžes su pinigais bando įsilaužti įvairiausiais būdais.

Nedorėliai prie angos, į kurią dedama mokėjimo kortelė, gali pritaisyti elektroninį prietaisą, nuskaitantį kortelės duomenis, arba įtaisyti grynųjų pinigų gaudyklę, kuri neleidžia klientui pasiimti iš sąskaitos lėšų. Tiesa, tokie atvejai Lietuvoje kol kas labai reti, o patiriami nuostoliai palyginti nedideli.

Skaitytojai, prieš naudodamiesi bankomatu, apžiūrėkite, ar nėra įsilaužimo į bankomatą ar kitų įtartinų žymių, įrenginių prie kortelės įdėjimo angos. Pastebėję, kad šalia bankomato esantis asmuo ar asmenys keistai elgiasi, prieina per arti, nutraukite savo atliekamą operaciją.

Pasinaudoję bankomatu, nepamirškite pasiimti kortelės, grynųjų pinigų ir čekio su sąskaitos informacija arba jį sunaikinti taip, kad informacija taptų neįskaitoma.

Jei negrąžinama kortelė, patikrinkite, ar kortelės angoje nėra pašalinių daiktų, ir, nesitraukdami nuo bankomato, informuokite apie tai banką.

Česka (397 719; gimimo metai, telefono numeris – irgi populiarūs slaptažodžiai)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS