Ar tik ne torpeda pajūryje? | Diena.lt

AR TIK NE TORPEDA PAJŪRYJE?

Ne vienas Baltijos jūros pakrante nuo Klaipėdos iki Juodkrantės vaikščioti mėgstantis pilietis yra atkreipęs dėmesį į įtartiną daiktą, išmestą vandens.

"Kokteilis" sulaukė net tokios skaitytojų versijos, jog tai gali būti nuo Antrojo pasaulinio karo likusi nesprogusi torpeda.

Ar tikrai ten sprogmuo, "Kokteilis" nusprendė pats įvertinti. Nuvykus į nurodytą vietą, netoli Juodkrantės paplūdimio buvo rastas jis, forma labai panašus į mūsų laikų vandens šildytuvą ("boilerį").

Tačiau pavojaus tikimybės atmesti dar negalima.

Nusiuntus nuotrauką vandens šildytuvų ekspertui Klaidui, jis patvirtino, jog daiktas nelabai panašus į torpedą.

"Ko gero, tai giluminė bomba, kuri anksčiau buvo naudojama povandeniniams laivams naikinti. Dėl viso pikto ir dviratį patrauk, ir pats toliau nueik", – patarė žinovas.

Daugelio sričių specialistas Kęstutis, nuotraukoje apžiūrėjęs "sprogmenį" ir priminęs ne itin senus įvykius, patarė eiti toliau nuo "giluminės bombos".

"Atrodo 2003-iaisiais keturi vargšai Klaipėdos ekologai entuziastai buvo užtąsyti po teismus už tai, kad ant tokio "boilerio" užrašė "Iprit", – istorinį įvykį atgaivino Kęstutis.

Slapti operacijos duomenys

Gegužės 17 d. Lietuvos ir Latvijos teritoriniuose Baltijos jūros vandenyse pasibaigusioje minų paieškos ir nukenksminimo operacijoje "Open Spirit 2019" buvo rastos ir sunaikintos aštuonios Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų jūrinės minos.

Tiriant Baltijos jūros dugną, karo laivai rado įvairiausių jūrą teršiančių objektų: šaldytuvų, vandens šildytuvų ir kitų atsikratytų šiukšlių.

Arčiausiai Klaipėdos uosto miną rado Lietuvos priešmininis karo laivas "Kuršis". Ji nuo jūros vartų buvo vos 2 jūrmylių atstumu.

Labiausiai pasistengė Belgijos laivo "Bellis" jūreiviai. Jie rado 3 minas.

Česka (397 719; būkite atsargūs: karas seniai pasibaigęs, o pavojai vis dar tyko)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Praeivis

Straipsnio autorius vandens šildytuvo nuo torpedos neskiria. Jei jau tikrinote tai turėjote tikrai pastebėti ir atmesti pavojaus tikimybę. Gėda!!

tikrai

čia Rusijos torpeda...

To as

Kojomis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS