Būsimasis krepšininkas | Diena.lt

BŪSIMASIS KREPŠININKAS

"Neptūno" ir "Lietkabelio" krepšinio rungtynėse sulaukta pauzės, kuri nebuvo numatyta. Ne, nedingo elektra, nenulūžo krepšys, ant parketo neišsiliejo alaus iš nusviestos stiklinės. Priežastis, dėl kurių antrajame kėlinyje buvo sustabdytos varžybos, linksma, todėl daugelis žiūrovų ir net krepšininkų juokėsi arba šypsojosi. Mat aikštelėje tarp aukštaūgių milžinų pasirodė mažylis, kurio vikrumas buvo pernelyg staigus apsaugos darbuotojams.

Mažasis klaipėdietis, pabėgiojęs kiek širdelė geidžia, kvapą atgauti nusprendė varžybų teisėjo Jurgio Laurinavičiaus rankose. Arbitras būsimąjį krepšininką grąžino mamai.

Po tuo pačiu stogu esančios Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos treneriai trynė rankas: kai ateis laikas lankyti treniruotes, jie jau turės mažiausiai vieną perliuką.

Tėveliams ir mamytėms

V.Knašio krepšinio mokykloje naujos grupės sudaromos mokslo metams prasidėjus. Priimami 6–7 metų vaikai. Atskirais atvejais priimami į vyresnes jų amžių atitinkančias grupes.

Krepšinio abėcėlės mokosi per 500 moksleivių. Juos ugdo patyrusių krepšinio žinovų būrys: 3 tarptautinės kategorijos, 6 nacionalinės kategorijos specialistai, 3 Lietuvos sporto treneriai.

"Knašiukų" mokyklos internetinis puslapis seniai neatnaujintas, todėl tituluotų specialistų gvardija gal yra dar didesnė. O gal ir mažesnė. Būtent kitoje to paties puslapio vietoje "plaukioja" visai kitokia informacija, pagal kurią mokykloje mokosi ne per 500, o gerokai mažiau – per 300 moksleivių. O jiems krepšinį skiepija po 4 tarptautinės, nacionalinės ir Lietuvos kategorijos specialistus.

Šiek tiek pavarčius istoriją

Klaipėdos vaikų ir jaunių krepšinio mokykla buvo įkurta 1972 m. Nuo įkūrimo iki 1976 m. jai vadovavo V.Knašius. 1997 m. spalio 23 d., minint vadovo 70-metį ir šios įstaigos 25-metį, buvo nuspręsta šiai krepšinio kalvei suteikti V.Knašiaus krepšinio mokyklos vardą.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kašis

Česka, ką tu pašokęs įdedi į krepšį? Nebent grybą.

Sirgalius

Ai kaip juokinga buvo, kaip linksma. O dar linksmiau butu, jei ant vaiko uzliptu koks krepsininkas. Vat juoktumemes tada visi... Uz toki apsileidima tevus reikia bausti ir kita karta aplamai neileisti i arena

SUSIJUSIOS NAUJIENOS